Jane vandt anden kvalifikation

18-06-2023 20:41

Trine Askjær-Jørgensen

Anden kvalifikationsrunde af Bundgaard Byg Cup blev i dag afgjort hos Kirstinelund Sportsrideklub med Jane Serup Jensen øverst på podiet, selvom der var tæt konkurrence, og vinderne blev fundet i de sidste, svære klasser

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Guinness MT. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det store stævne hos Kirstinelund Sportsrideklub med både B- og C-klasser har nu nået sin ende, men sikke en "hestefestival" det har været her i weekenden. Med fantastisk sommervejr og faciliteter helt i top har ryttere og heste virkelig kunnet yde deres bedste. Bundgaard Byg Cup og nogle af dressurens sværeste programmer rundede i dag stævnet flot af.

Dagens første klasse ved landsstævnet var en MB2, og her gik sejren til Mette Svare Ehlers på den 7-årige hoppe De St. Malou E e. Blue Hors St. Schufro/ De Noir (opdr. Vita & Bjarne Bach) med 69,474%, mens Josephine Nørup-Nielsen red Manoir af Sulsted e. De Noir/ Mar-Ki (opdr. Inge og Peder Dahl) til 69,342% og en andenplads.

Næste klasse var Prix St. George, og her gik både første- og andenpladsen til den samme rytter. Med 8-årige Guinness MT (tidligere Gaston) e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Romanov (opdr. Jan Pedersen) og en score på 74,869% vandt Daniel Bachmann Andersen, mens han med Tilda MT e. Tailormade Temptation/ Lorentin I tog andenpladsen med 73,991%.

Tredjepladsen tog Helgstrand-rytter Betina Jæger Jensen sig af sammen med avlshingsten Kremlin MD e. Governor, som gik til 73,026%.

Copyright Ridehesten.com
Jane Serup Jensen og Desperada. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Jane vandt Bundgaard Byg Cup
Herefter var det tid til kür. Anden kvalifikationsrunde af den populære landdækkende turnering, Bundgaard Byg Cup, skulle nemlig afgøres. Cuppen afvikles i programmerne Intermediaire I og Intermediaire Kür, og hvor Jane Serup Jensen i går vandt den indledende klasse, så var Josefine Dahl Hoffmann med Antobello e. Ampère/ Fürst Heinrich (opdr. Anne og Allan Sørensen) faktisk bedst i dag og red en kür til 76,750%.

Jane fulgte dog lige efter, idet det med Desperada e. Desperados/ Florencio I (opdr. Peter Borgs) blev til 76,584% i kür. Med de flotte procenter fra både i går og i dag lagt sammen endte Jane Serup Jensen således som vinder af anden kvalifikationsrunde med et samlet resultat på 150,268.

Josefine Hoffmann og Antobello kom på andenpladsen med 149,206, mens Selina Solberg Vittinghus og Don Caballero e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jytte Strangholt og Kurt Nørskov) endte på en samlet tredjeplads med 145,189, og Anne-Mette Strandby Hansen med Hayden KS e. Santano/ Jazz på fjerdepladsen med 145,154.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Josephine Hoffmann og Antobello. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Sille sejrede i Inter II
Sille Engermann, der tidligere har været enormt succesfuld i dansk ungdomsdressur, bl.a. som fire gange danmarksmester, har siden salget af sin tophest haft travlt med sin uddannelse og ved siden af studiet uddannelsen af Touchdown e. Blue Hors Touch Me/ Bernstein (opdr. Bent Knudsen), eller som hun kalder ham, Totter. Kigger man på resultater, så har Sille taget Totter fra MB0 i 2018 til Intermediaire II her i 2023. I dag var det ekvipagens fjerde tur i dette program, og det blev en flot en af slagsen, som med 70,219% førte til sejr.

På andenpladsen kom Christine Marie Senger og Taarupgaards Salvador e. Solos Landtinus/ May Sherif (opdr. Chresten H. Espensen), som red til 68,465%.

Klassens resultat.

Dagen og stævnets sidste klasse var en Grand Prix Special, og her løb Rikke Dupont og den tidligere vinder af unghestechampionatet i Herning Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) med sejren med overbevisende 74,510%, foran Severo Jurado López og Fairtrade e. Fairbanks/ Akinos (opdr. Sanne Kold), som red til 68,954%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Rikke Dupont og Grand Galiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen