Jeg er mere motiveret nu!

17-06-2018 09:18

Britt Carlsen

Søren Nørgaard Pedersen, 48 har været en del af international springsport i knap 30 år, men han er mere motiveret i dag end for fem år siden, det skyldes ikke mindst de mange gode ungheste han har på vej i sporten fra samarbejdet mellem Tailormade og Schockemöhle

Copyright Ridehesten.com
Søren Nørgaard Pedersen.

Søren Nørgaard Pedersen, der driver en salgs- og konkurrencestand i Tyskland, Pedersen Sporthorses er hjemme for at ride DM hos Absolute Horses. Sidste år var han  på krykker efter et fald fra Tailormade Sandros S Bella e. Sandro Boy, som er hans partner i dette års mesterskab. Med fire fejl ligger de godt placeret inden dagens to finalerunder, men da det er en 8-årig hoppe kan alt ske, bemærker Søren, og han har ingen forventninger til mesterskabet, men kommer gerne hjem for at støtte de danske stævner, så ofte det er muligt. - Det er jo svært nok at være stævnearrangør, bemærker han. Han arrangerer selv store stævner hjemme på ridecenteret ved Wildeshausen, så han ved, hvad han taler om. 

For fire år siden mistede Søren sin tophest Tailormade Esperanza de Rebel, der var hans partner ved EM i 2013 og WEG i 2014. Det var et stort slag, og det "hul" i rækken af heste, som opstod da hoppen døde under en kolikoperation, har han ikke helt overvundet endnu. På positivsiden har han flere særdeles talentfulde heste på vej i sporten, så fremtiden ser meget lys ud, fortæller han. 

Rytter for Tailormade og Schockemöhle
Søren rider heste for Dag og Trine Stiansen i deres virksomhed Tailormade, hvor de har fokus på opdræt af ungheste i springsporten. Tailormade og Schockemöhle samarbejder omkring opdrættet, og det har resulteret i et antal virkelig talentfulde springheste, som Søren og sønnen Nicolas er ved at bringe frem i sporten. 
- Begge de heste vi rider i mesterskabet kommer fra det samarbejde mellem Tailormade og Schockemöhle, fortæller Søren. Nicolas sluttede på en samlet femteplads i mesterskabet på Tailormade Chacladine, et resultat Søren er vældig godt tilfreds med, hestens unge alder taget i betragtning. Nicolas har været hjemmefra for at ride i Holland og USA, men nu her han tilbage i stalden hos familien, og derfor har Søren lavet et nyt selskab, Pedersen Sporthorses. 
- Jeg syntes vi er motiverede, og jeg vil gerne hjælpe Nicolas frem i sporten. Jeg har ingen planer om selv at stoppe de nærmeste fem år, men det kommer jo også an på helbredet, smiler Søren.

Han har haft en særdeles god international sæson i år, hvor han startede udendørssæsonen med mange placeringer under fire ugers stævne i Vilamoura i Portugal. Ved stævnet i München vandt Søren en rangkingklasse med Tailormade Chaloubet som også blev placeret i Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Søren Nørgaard Pedersen og Tailormade Sandros S Bella.

Pedersen Sporthorses
Søren roser Absolute Horses for afviklingen af mesterskabsstævnet. Han er glad for at ride hos Schou, og forsøger at støtte op omkring de danske stævner, når det er muligt. 

Han er i fuld gang med selv at forberede stævne, for i starten af juli inviterer han til stort springstævne derhjemme, og flere af Tysklands bedste ryttere har meldt deres ankomst. Han har planer om at udvide stævneaktiviteten i samarbejde med sønnen Jonas, der er i lære som stævnearrangør hos Kasselmann. 

Avl og opdræt
- Vi har 6-7 hjemmeavlede heste fra Tailormade på vej, og det er spændende, vi har taget Cavetta og Carina ud af sporten, og de skal have et eget føl, og så skal de måske også have et ET føl til næste år. Det er dejligt, for både Trine og Dag går meget op i avlen, så det er en god plan. Vi er tre ryttere som rider stævne og uddanner hestene, så vi har et godt system, men vi har også en stor gruppe af gode ungheste på vej. Der skal også mange heste til, for det er ikke alene et spørgsmål om de kan springe, de skal også kunne rejse, tåle stævnestress og være sunde, så der skal tænkes meget over managementet og laves en langsigtet plan, så hestene er i kondition og sunde. 

Søren arbejder med hestenes kondition, og med sin egen, han svømmer dagligt og løber på løbebånd. - Det er vigtigt når man bliver ældre, smiler Søren. 

Copyright Ridehesten.com
Nicolas Pedersen og Tailormade Chaclandine i U21.

OL plan 2024
Han syntes det er en spændende plan 2024 som landstræner Bo K. Møller har offentliggjort (læs artiklen HER)

- Det helt afgørende for planen er, at vi beholder de gode heste, og der er en gruppe personer, som støtter op omkring det, understreger Søren, som mener, det er det eneste rigtige, at sætte et ambitiøst mål, og han oplever også, at der er mange unge ryttere godt på vej, men et internationalt championat kræver også erfaring. - Vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte op omkring planen, understreger Søren. Han har ingen planer om at stoppe i international sport de næste 5-6 år. - Jeg snupper gerne OL i 2024 med, smiler han til slut. 

 

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen