Jorst pensionerer Nintendo

06-03-2023 08:35

Annika Knudsen Lorentsen

Den nu 20-årige Nintendo, der har haft stor succes med dansk-amerikanske Charlotte Jorst, bliver pensioneret fra sporten

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Nintendo i Aalborg 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nintendo e. Negro/Monaco blev født tilbage i 2003, og siden har han haft succes både ved kåring og i sporten på højeste niveau. 

Oprindeligt var Nintendo ejet af Gert-Jan van Olst, og i 2008 blev han kåret. Senere blev hingsten solgt til Anna Kasprzak, men ekvipagen fandt aldrig rytmen, og derfor flyttede Nintendo til Andreas Helgstrand frem mod salg. Her red Thomas Sigtenbjerggaard ham, og ekvipagen red Grand Prix-klasser internationalt inden salget til Charlotte Jorst

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Nintendo i Aachen 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Charlotte Jorst og Nintendo havde deres debut på den internationale scene i starten af 2014, og siden har Jorst redet mange internationale starter i sadlen på Nintendo og sammen har de blandt andet deltaget ved flere World Cup-stævner, i World Cup-finalen 2016 og ved flere Nations Cup-stævner. Det er blevet til et utal af Grand Prix-klasser, og mange gange har de kunnet lade sig hylde som vinder på højeste niveau. 

Deres personligt bedste resultat i en international Grand Prix Freestyle er 79,105 procent. Det opnåede de tilbage i september 2021 på 5-stjernet niveau i Aachen. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Nintendo i Aachen 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Intet partnerskab vil nogensinde være det samme. Den hest har givet mig alt og mere til. Det stående bifald jeg fik denne weekend efter endnu et fantastisk ridt siger det hele. Han er så speciel, fantastisk og utrolig. Jeg har ikke været modig i forhold til dette, for det har været så hård en beslutning. Hver gang jeg tænker på det, er jeg begyndt at græde. Jeg har måske ventet for længe, det er svært at sige, for hans vil det så gerne og efter fredag aften, har han været så glad, forklarer Charlotte Jorst på sin Facebook og fortsætter: 

– Det var en af de bedste aftener i hans liv. Tak for at have fulgt vores rejse, tak for altid at have støttet ham og tak for aldrig at kritisere noget. Det betyder alverden for mig, at han forlader sporten så elsket og beundret. 

Den 17. marts vil der blive afholdt en ceremoni for Nintendo i Wellington i forbindelse med det 5-stjernede stævne, og herefter går han på pension. 

Se video af ekvipagen fra denne weekend nedenfor. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen