Nintendos kloner vokser godt

25-10-2023 06:24

Charlotte Jorsts Grand Prix-hest, der har været hendes liv hest, er DNA-donoren bag tre små kloner, der kom til verden i 2022. De er ikke så små længere, men ligner fortsat næsten til forveksling hinanden

Copyright Ridehesten.com
Den ægte Nintendo er 20 år og pensioneret. Bemærk hvor ens hans aftegn i hovedet er med alle tre små kloner. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 20-årige KWPN-vallak Nintendo e. Negro/ Monaco var oprindeligt ejet af hollandske Gert-Jan van Olst og kåret hingst. Han blev sidenhen erhvervet af Anna Kasprzak, som dog aldrig helt faldt melodien med hingsten, der flyttede til Helgstrand Dressage frem mod salg.

Her blev hans videre uddannelse lagt i hænderne på Thomas Sigtenbjerggaard, der havde en succesfuld udendørssæson med internationale placeringer og nåede at melde hingsten til start i den World Cup-kvalifikationen i Danmark for ti år siden, inden Charlotte Jorst købte Nintendo.

Copyright Ridehesten.com
I vinter så de tre små Nintendo-kloner sådan ud. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var i efteråret 2013, og med tiden blev Nintendo og Charlotte hinandens favoritter i sporten. De har haft al mulig succes i international dressur, og inden Nintendo blev pensioneret i marts 2023 med en stor ceremoni ved det 5-stjernede CDI i Wellington.

Da havde Charlotte allerede tre små kloner af Nintendo gående hjemme i Reno. De første billeder af de tre føl sammen viste en utrolig lighed, og Charlottes seneste billede på Facebook af Nintendo Switch, Nintendo 64 og Super Nintendo viser en slående lighed – også selv om de bare ligger med dækkener på.

Copyright Ridehesten.com
I dag ser de sådan ud - på en hel almindelig efterårsdag i Reno. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen