Junior- og ungryttere fulgte trop

28-06-2018 20:56

Camilla Tiefensee Schrøder

Kat. I-ponydressurrytterne lagde torsdag formiddag ud med en rigtig flot start ved NM i Drammen, og senere fortsatte både junior- og ungrytterne i samme stil. Således startede alle tre hold med at vinde i den indledende runde

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen på Gørklintgaards Jericho kom på en individuel førsteplads og var med til at sikre holdet sejren i første del af NM for hold. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev til tre sejre på stribe for de unge danske dressurryttere ved de nordiske mesterskaber i Drammen i dag. I formiddags lagde kat. I-ponyrytterne ud med en flot sejr, og så var stilen lagt for resten af dagen.

Juniorholdet leverede et stabilt niveau omkring 69-70 % og vandt dermed første runde en samlet score på 211.919. Inden den anden og sidste runde ligger Norge på en foreløbig andenplads med 206.010 point.
Bortset fra norske Mathilde Merethe Klaesson på tredjepladsen indtog de danske ryttere individuelt alle topplaceringerne, og bedste dansker blev Sophia Ludvigsen på Gørklintgaards Jericho e. Jazz (opdr. Jørgen Ravn), som opnåede 72.071 procent. Derudover består holdet af Kristian Würtz Green på Schuberts Don Diablo e. Blue Hors Don Schufro/Racot, Maja Juul på Grosse Freude e. Fürstenball/de Niro 6 (opdr. Heinrich Gerriets) og Ditte Kvistgaard på Divina e. Sixten Langholt/Hercules (opdr. Lizette Pilegaard Andersen).

Se resultatlisten for hold og individuelt

Copyright Ridehesten.com
Juniorholdet ved præmieoverrækkelsen i Norge. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ungrytterholdet sluttede dagen af med at vinde den første runde i deres holdmesterskab med det samlede resultat 210.883. Her var det Malene Aborg og Quantico Nexen e. Quaterback, som leverede klassens individuelt bedste resultat med 72.255 procent. Holdet består desuden af Cecilie Dybro Jensen på Nørgaards Leonora e. Leo-Light/Perikles Christinelyst (opdr. Laura Nørgaard Andersen), Nana Gajhede på Zoom In Firfod e. Milan/Schwadroneur og Kathrine Have Petersen på Bona's Fair-Chas e. Heslegaard's Rubin (opdr. Hans-Peter Larsen).
Nærmeste konkurrent om guldet er svenskerne, som indtil videre ligger på 203.186.

Se resultatlisten for hold og individuelt

Holdmedaljer uddeles fredag og lørdag
Fredag skal ungrytterne og kat. I-ponyrytterne på banen i den afgørende runde af holdkonkurrencen, mens juniorrytternes holdkonkurrence først bliver afgjort lørdag.
Derudover er der hold-konkurrence for kat. II-ponyerne fredag. De individuelle mesterskaber rides i løbet af lørdag og søndag. Se en mere detaljeret plan for NM-stævet HER.

Se start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen