Guld til de danske ponyryttere

29-06-2018 14:32

Camilla Tiefensee Schrøder

Ponyrytterne på kat. I-holdet red fantastisk i går og endnu bedre i dag. Hermed sikrede de sig nordisk guld med over 40 point ned til de svenske sølvmedaljevindere

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand har opnået rekordhøje procenter ved NM. Torsdag red han til over 78 %, og i dag belønnede dommerne hans ridt med hele 79.505 %. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle fire ryttere på det danske kat. I-ponylandshold forbedrede i dag procenterne yderligere i forhold til de i forvejen flotte ridt i går. Alexander Yde Helgstrand på Adriano B opnåede i dag hele 79.505 procent, mens Sophia Winther Andersen på Der Harlekin opnåede 76.532 procent, Silke Andersen fik 74.505 procent og Dagmar Sofie Oxlund red til 70.405 procent. Som de fire bedste ryttere i både første og anden del af holdkonkurrencen kunne de med stor afstand til konkurrenterne i dag kalde sig nordiske mestre og hænge guldet om halsen.

Se resultatlisten for hold og individuelt.

Lørdag skal de på banen igen, når det individuelle mesterskab skal afgøres i kür.

Copyright Ridehesten.com
Kat II-ponyrytterne med sølvmedaljer om halsen. Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sølv til et ungt kat. II-hold
I holdmesterskabet for kat. II-ponyer blev det til en knap sejr til det svenske hold, som vandt med sammenlagt halvandet procentpoint over danskerne. Det danske hold vandt sølv med sammenlagt 209.952 point.
Bedst placerede dansker var Cecilie K. Hansen på DSP-vallakken Weber af Kongshøj, som opnåede en individuel tredjeplads med 70.571 procent.
Sølvmedaljeholdet bestod desuden af Sophia Boje Obel Jørgensen på Cascadura, Fie Dybro Jensen på Kavsgaards Dundee og Johanne Kofod Jensen på Aurora A.

Se resultatlisten for hold og individuelt.

Bortset fra Fie, som også red NM sidste år, er det et nyt hold af ryttere, som ikke har mesterskabserfaring, og det gav lidt ekstra nerver, fortalte landstræner Jette Nevermann til Ridehesten.com i går.
– Det er første gang, de rider på sådan et stort anlæg, og sådan nogle rammer har de ikke prøvet før, sagde hun.
I torsdagens opvarmningsklasse opnåede Fie Dybro en andenplads med 70.880 procent, og Cecilie K. Hansen kom på tredjepladsen med 70.787 procent.
De individuelle konkurrencer for kat II afgøres lørdag i PRM.

Se start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen