Fantastisk start på NM

28-06-2018 15:28

Camilla Tiefensee Schrøder

De danske ponyryttere vandt i dag en suveræn sejr i første afdeling af NM for hold. Alle fire ryttere red til over 70 % og placerede sig dermed individuelt som de fire bedste. Alexander Helgstrand vandt med personlig rekord

Copyright Ridehesten.com
Dagens vinderhold fra venstre: Alexander Yde Helgstrand på Adriano B, Dagmar Sofie Oxlund på Campari W WE, Silke Andersen på Nyholts Dundee og Sophia Winther Andersen på Der Harlekin B. Foto: Andreas Helgstrand
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med fire flotte PRT-ridt til over 70 % lagde det danske ponydressurhold sig i dag sikkert i spidsen af holdmesterskabet ved NM i Drammen.

Vinder med ny personlig rekord
Alexander Yde Helgstrand og Adriano B e. de Angelo B x Flying Dream vandt individuelt med hele 78.048.procent. Det er hans højeste procenter indtil nu og ca. to procentpoint over hans hidtidige rekord, fortæller Alexanders far, Andreas Helgstrand.
Sophia Winther Andersen på Der Harlekin e. Golden Dancer/Dornik B præsterede til flotte 75.905. Tredjepladsen, med 72.667, gik til Silke Andersen på Nyholts Dundee og nummer fire blev Dagmar Sofie Oxlund på Campari W WE e. Champagner W/Derano Gold, som opnåede 70.238 %.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv den laveste karakter, som blev streget i regnskabet for holdkonkurrencen, var højere, end hvad de bedste ryttere fra de andre nationer kunne præstere.
Således fører de danske ponyryttere nu holdkonkurrencen med 226.620 point, hvilket giver dem et forspring på næsten 20 points.
Sverige ligger på en foreløbig andenplads med 207.857 point, og Norge tæt efter svenskerne med 203.286 point.

Se resultaterne for hold og individuelt.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Adriano B opnåede i dag hele 78 % i deres dressurprogram. Foto: Andreas Helgstrand

Flot mesterskabsdebut
Dagens resultater er særligt flotte, når man tager i betragtning, at det er kat I.-ponyrytternes første mesterskab.
– De har virkelig klaret det til bravour, siger landstræneren Jette Nevermann. – Alle rytterne har haft nerverne i orden og viste flotte, stabile ture. Så vi ligger meget lunt i svinget nu. Men de skal holde fokus, når de skal ind i morgen igen og have det mest optimale ud af ponyerne, siger hun.

Dommerne tør
Jette Nevermann mindes ikke at have set så høje procenter ved et internationalt mesterskab for ponyer, som det Alexander Helgstrand leverede i dag.
– Det er dejligt,at dommerne tør give høje karakterer  til dem, der virkelig får det til at spille. Alexander fik f.eks. et 10-tal for afslutningsparaden. Cadeau til dommerne, at de tør give det, rytterne fortjener, slutter landstræneren.

I morgen fredag afgøres kat. I-holdkonkurrencen i PRM, mens der lørdag rides om individuelle medaljer i kür. Kat II-ponyerne, som har redet indledende konkurrence i dag, rider om holdmedaljer i PRT fredag og om individuelle medaljer i PRM lørdag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen