Kan Werth vinde over de unge stjerner?

27-03-2019 11:23

Annika Knudsen Lorentsen

Dressurstjernen fra Tyskland, Isabell Werth, står over for hårde modstandere når hun vil jagte sin femte sejr i FEI World Cup-finalen ved Göteborg Horse Show i næste uge, heriblandt vores danske dressurstjerne Daniel Bachmann Andersen

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved OL i Rio 2016.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Isabell Werth er måske den eneste rytter, som har kvalificeret to heste til FEI World Cup-finalen 2019, men hun står over for en hær af stærke modstandere, der håber at kunne tage titlen fra hende, når de i næste uge tørner sammen ved Göteborg Horse Show i Scandinavium Arena.

I alt er 18 ekvipager fra 12 forskellige lande tilmeldt til finalen og der er repræsentanter fra Danmark, Den Domikanske Republik, Frankrig, Irland, Holland, Hviderusland, Portugal, Rusland, Sydafrika, Sverige, Tyskland og USA, alle er de klar til at gøre et forsøg i håbet om at vinde over Isabell Werth.

Mest vindende til dato

Werth er en levende dressurlegende og den mest vindende rytter til dato, men hun er nødt til at være skarp for ikke at blive overhalet af de unge stjerner som kæmper mod hende om sejren. Werth er dog vant til at performe på sit højeste når det virkelig gælder og dette er hendes massive antal af medaljer et bevis på. Det store antal medaljer inkluderer blandt andet seks olympiske guldmedaljer, fire olympiske sølvmedaljer og hele otte guldmedaljer ved Verdensmesterskaberne!

Det er efterhånden mange år siden hun for første gang holdte FEI Dressage World Cup trofæet efter en flot præstation med Fabienne e. Feuerschein I/ Dilletant i Göteborg tilbage i 1992. Det er siden blevet til sejre i Las Vegas i 2007, i Omaha i 2017 og i Paris i 2018. Det betyder også at hvis hun i år endnu en gang kan vinde trofæet, vil hun få sin femte sejr og kunne tilføje et hattrick til CV'et, med tre sejre i streg. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den eneste rytter der tidligere har sikret sig tre sejre i træk er den hollandske Anky van Grunsven, hendes imponerende rekord med ni sejre i en 13-årig periode vil næppe blive udfordret. 

De tørner sammen i finalen

Isabell Werth har kvalificeret sig med både Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit og Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir AA og står derfor stærkt frem mod finalen. Men vores danske dressurstjerne Daniel Bachmann Andersen satte de andre ryttere til dørs med en overlegen sejr i den sidste kvalifikation ved det hollandske stævne s'-Hertogenbosch for blot 10 dage siden. Her red han på banen som sidste rytter på hingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, parret leverede en fænomenal præstation og kunne derfor stille sig øverst på sejrskammelen. Ved stævnet måtte Werth tage til takke med en tredjeplads, da hendes landsmand Helen Langehagenberg red sit personligt bedste program med Damsey FRH e. Dressage Royal/ Ritual og dermed indtog de andenpladsen i kvalifikationen.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack.

Isabell Werth møder op i Göteborg som forsvarende mester, mens de andre kvalificerede i den Vesteuropæiske liga er danske Daniel Bachmann Andersen, tyske Helen Langehanenberg, svenskerne Patrik Kittel og Tinne Vilhelmson, hollandske Hans Peter Minderhoud, portugisiske Maria Caetano, franske Morgan Barbancon og irske Judy Reynolds. Oprindeligt var tyske Dorothee Schneider blandt rytterne der skulle ride i Göteborg, men efter hun har trukket sig blev der plads til landsmanden Benjamin Werndl.

Se den bekræftede liste af ryttere fra alle ligaer her.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing