– Karlslunde Cup har været populært

09-06-2024 16:30

Karlslunde Rideklub kunne i dag takke af efter en succesfuld stævneweekend, der har været fyldt med ponydressur på højt niveau. Agnes Ørnskov Beier kunne runde weekenden af med en sejr i Karlslunde Cuppen for både kategori 1- og 2-ponyer

Copyright Ridehesten.com
Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var sidste stævnedag på Karlslunde Rideklub, hvor der i denne weekend har været landsstævne for ponyer. Foruden en række almindelige klasser har stævnet også afholdt Karlslunde Cup for både kategori 1- og 2-ponyer. Her lå Agnes Ørnskov Beier i spidsen i begge turneringer efter en særdeles succesfuld stævneweekend med flere sejre og topplaceringer

Denne stilling formåede Agnes at bevare, da hun sammen med Steendieks Diamond de Dali e. FS Dali/ FS Chambertin i dag red sig til en score på 75,833% i kür-klassen og sejrede for tredje gang på Diamond i denne weekend. Det ubesejrede par blev dermed også vinderne af Karlsunde Cuppen for kategori 1-ponyer. 

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Steendieks Diamond de Dali. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

På andenpladsen fulgte Emilie Hansen Bossa Nova Bitsch e. Power and Paint/ FS Champion de Luxe (opdr. Stald Bitsch v/ H. Bitsch & H. Slyngborg), som i dag opnåede en score på 73,542% i kür-klassen. Det bragte hende foran Laura Qvist og Frida Roed Skov, som forud for finaleklassen lå i tæt kamp om andenpladsen cuppen.

Copyright Ridehesten.com
Emilie Hansen og Bossa Nova Bitsch. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Frida Roed Skov og Cake Royal e. Casino Royale K/ Golden Dancer indtog dog tredjepladsen i cuppen, mens Laura Qvist og Coeur de Lion R e. Cosmopolitan D/ Oosteinds Ricky blev nr. 4. Cuppens sidste placering gik til Caroline Mortensen og Morgensterns Dakar e. FS Don't Worry/ The Braes My Mobility. 

I Karlslunde Cuppen for kategori 2 blev det ligeledes til en sejr for Agnes Ørnskov Beier, der denne gang med Timms My Fritz e. Grenshoehes My Fireball/ Orchard D'Avranches opnåede en imponerende score på 76,292% i kürprogrammet. Det blev dog kun til en enkelt placering i cuppen, da der var blot tre ekvipager, som deltog i cuppen på finaledagen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Om stævnet fortæller arrangør Birgitte Dreyer

– Trods det ustabile vejr har rytterne vist flot dressur i klubbens smukke omgivelser. Vi har oplevet, at Karlslunde Cup var både populært og vellykket, og rytterne modtog flotte ærespræmier. Det er helt sikkert, at vi vil afholde Karlslunde Cup igen næste år. 

I løbet af dagen blev der også afviklet almindelige ponyklasser, og her blev det atter til en sejr for Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S. e. Højvangs Bondeo/ De Noir (opdr. Kim Simonsen) i PRM-klassen for kategori 1-ponyer. Parret opnåede en score på 71,342%. Matilde Lund Meilbak og Monarch S e. Eiluns Monopoly/ Golden Dancer blev placeret som nr. 2 med 70,163%, og på tredjepladsen blev det til endnu en placering for Agnes Ørnskov Beier, da hun sammen med Kachunga e. Classic Dancer I/ FS Don't Worry opnåede 70,162%. 

Copyright Ridehesten.com
Matilde Lund Meilbak og Monarch S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Hos kategori 2-ponyerne lykkedes det Vilja Jeppesen Moeskjær at hive endnu en sejr hjem på Stenhedegårds Lady Surpriseme e. Bøgegårdens Boney M/ Riedeland's Nevado (opdr. Mette J. Jæger) i dagens PRM-klasse med 69,065%. Margrethe Marie Morthorst Lund blev nr. 2 på Capello e. FS Calimero/ Golden Empire (opdr. Elin og Egon Kragh) med en score på 68,699%. 

Til september byder Karlslunde Rideklub igen velkommen til landsstævne i dressur for både pony og hest, hvor der blandt andet vil blive afholdt Catago Cup

Se stævnets resultater her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner