Kasper og Zero i topform ved DM

11-08-2023 20:45

Annika Knudsen Lorentsen

I dag vandt Kasper H. Hansen og Zero K den indledende klasse ved DM for senior 2023. Det gjorde de efter en lynhurtig og fejlfri runde, men på grund af, at EM i år er det store mål for ekvipagen, har Kasper valgt ikke at ride Zero i søndagens finale

Kasper H. Hansen med Zero K. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev i dag vist et særdeles flot og højt niveau i den indledende konkurrence i årets DM for seniorryttere i springning. 22 ekvipager var til start på den 150 cm høje bane, og de syv formåede at ride fejlfrit rundt. Klassen blev afviklet efter en metode C, hvilket betyder, at fejl omregnes til tid. Det var dog alligevel blandt de fejlfrie, at dagens topplaceringer og seks ud af de syv fejlfrie besatte dagens placeringer.

Sejren tog Kasper H. Hansen med den velspringende DV-hest Zero K e. Kannan/ Robin Z II (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen). Sammen leverede denne ekvipage en lynhurtig og fejlfri runde, og deres tid endte med at være mere end syv sekunder hurtigere end nr. 2. Deres tid lød på 72,84 sekunder.

– Zero sprang rigtig godt i dag, og var med hele vejen rundt, og det betød, at det lykkedes at ride en hurtig og fejlfri runde, fortæller en glad Kasper efter dagens sejr. Netop denne ekvipage er udtaget til EM i Milano, som afholdes fra den 30.-3. september, og dagens ridt er uden tvivl en god optakt for den danske ekvipage. Netop fordi ekvipagen er ved at klargøre sig til det kommende mesterskab, har Kasper valgt ikke at ride Zero i søndagens finale, hvor han i stedet kommer til start med sin anden hest Comme Il Faut Plus e. Comme Il Faut/ Pontifex. Med denne hest medtager Kasper 4,9 fejl.

Rikke Andersen med Chaccossini. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På andenpladsen i dag blev det Rikke Andersen med Chaccossini e. Chacco-Blue/ Cassini II, som red fejlfrit i tiden 79,87 sekunder. Denne tid betyder, at Rikke placerer sig med 3,52 fejl inden søndagens finale. Da Kasper har valgt at trække Zero, betyder det, at Rikke rider ind i finalen som den bedste, men en del ryttere har mindre end et nedslag op til hendes placering, og det kræver derfor med al sandsynlighed nogle særdeles gode runder i finalen at holde guldplaceringen.

På tredjepladsen i dag blev det Caroline Rehoff Pedersen med Calvin 115 e. Castelan/ Colman. Hun leverede også en flot fejlfri runde og medtager 3,54 fejl til på søndag, og det er altså blot 0,02 fejl der adskiller hende og Rikke øverst i placeringsrækkefølgen.

Dagens fjerdeplads sikrede Camilla Fliedner Ernst sig med Fiona Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Carthago (opdr. Stutteri Ask), mens Martin Dinesen Neergaard med Carpe Diem van de Geeneinde Z e. Connor/ Cassini I tog femtepladsen.  Begge ekvipager har mindre end én tidsfejl op til guldet.