Katrine og Tina i front af para-DM

24-05-2024 19:08

Trine Askjær-Jørgensen

Paradressurrytterne har i eftermiddag redet deres første afdeling af weekendens DM, hvor Katrine Kristensen og Tina Damgaard har lagt sig i front forud for morgendagens kürfinaler

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend går det løs med danmarksmesterskaberne i dressur for seniorer og paradressurryttere samt Agria DRF-mesterskabet for U25-ryttere, som i år finder sted på de fine baner hos Vallensbæk Rideklub. I forbindelse med DM-stævnet er den første udtagelse til UVM i dressur også blevet afviklet, hvilket du kan læse mere om i de respektive nyheder her på siden.

Først til at åbne DM-konkurrencerne var i dag paradressurrytterne, som har redet deres indledende afdelinger. I grad I-III var fire ekvipager til start, og bedst af dem blev erfarne Katrine Kristensen med Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn). Hun er grad II-rytter og vandt i 2022 DM med Quater, da deres partnerskab var ganske nyt, og et par måneder senere vandt de individuelt guld og holdsølv til VM i Herning. Med 74,265% lagde parret sig i dag solidt i front af mesterskabet.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Tina Damgaard og Stutteri.dk Burning Steps. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efterfølgende var det tid til første afdeling af DM i paradressur for grad IV-V, og her var der hele 17 ekvipager om buddet med mange erfarne ekvipager iblandt. Den øverste top var ganske tæt, men bedst blev Tina Damgaard og Stutteri.dk Burning Steps e. Erlando/ Blue Hors Romancier (opdr. Nobel ApS) med 71,016%. På andenpladsen kom Renee Igelski og Beyond Dreams e. Benetton Dream/ Come Back II (opdr. Hanne Grue), som red til 70,488%, mens Bianca Andersen og Feeona e. San Amour/ De Niro (opdr. Helle Bjerre Drost) kom på tredjepladsen med 69,405%.

I morgen rider pararytterne deres finaler, som afvikles i kür.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Renee Igelski og Beyond Dreams. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing