Kittel og Jovian foreløbigt i front

01-03-2024 17:14

Patrik Kittel og Jovian havde deres stævnedebut sammen i belgiske Lier her til eftermiddag, og de red sig direkte ind på førstepladsen i Grand Prix klassen, der stadig er i gang

Copyright Ridehesten.com
Jovian, her med Andreas Helgstrand, er netop debutteret med Patrik Kittel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For mindre end to måneder siden annoncerede Helgstrand Dressage, at Isabell Werth fremover skulle ride Wendy de Fontaine – tidligere Queenparks Wendy –, mens svenske Patrik Kittel fik overdraget tøjlerne på den 10–årige hingst Jovian e. Apache/Tango, grundet Andreas Helgstrands udelukkelse fra landsholdsaktiviteter i 2024. Mens Werth og Wendy allerede har haft deres debut, var turen i dag kommet til det andetnævnte nye makkerpar: De red i dag på stævnebanen som startnummer otte i den trestjernede Grand Prix klasse til det internationale stævne i Lier i Belgien

Copyright Ridehesten.com
Den svenske toprytter Patrik Kittel, der er bosat i Tyskland med sin familie, virkede tilfreds med dagens ridt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er tydeligt, at Jovian har sit allerstærkeste kort i traven, hvor bl.a. de frie traver og traversaderne som sædvanligt var imponerende og kraftfulde. Den løbende score viste over 80%, men med bl.a. en vis usikkerhed i piaffen og i overgangen mellem piaf/passage ned under den magiske grænse. 
Der indløb et par fejl undervejs med bl.a. samlede bagben i et af etter–changementerne, og en lille misforståelse på vej ud af den venstre galoppirouette; det er dermed tydeligt at se, at der er tale om en ny ekvipage. 
Foruden traven var de gode parader, en stor fri galop og rene og fine toerchangementer bl.a. medvirkende til, at den storsmilende Kittel og Jovian kunne forlade banen med en score på 73,739%. Med fine takter og ingen større fejl i dagens ridt, skal parret vist nok finde melodien sammen, og Jovian har masser af power. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian til EM i Riesenbeck sidste sommer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der er stadig mange starter tilbage i klassen, som slutter lidt før kl. 21:30 i aften, og det er værd at følge med: Bl.a. rider Charlotte Dujardin på banen 18:31 og senere hendes landsmand Charlotte Fry 20:39. Om det bliver Patrik Kittel og Jovian, der ender på førstepladsen, må vi altså vente lidt med at se.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I morgen kan rytterne fra dagens CDI3* Grand Prix vælge mellem Grand Prix Special og Grand Prix Kür, men i hvilken af klasserne vi får Patrik Kittel og Jovian at se, er endnu ikke udmeldt.

Stævnet kan følges på Clip My Horse TV.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen