Klar til championater?

13-05-2017 07:25

Med forårets komme er det også tid for klargøring af springhestene til deltagelse i championaterne for 4-,5- og 6-års heste 

Copyright Ridehesten.com
Springchampionatskvalifikationerne venter forude, på Alfarvad er rytterne i fuld gang med at forberede hestene til opgaven i samarbejde med Bo Bak Andersen

Forårssæsonen står lige foran rytterne, og det er en spændende tid, især såfremt man har en eller flere 4-årige heste, der skal i konkurrence for første gang.

Hvad skal de kunne?

Naturligvis skal man passe på ikke at overtræne hesten i det daglige arbejde, for det har en negativ effekt  både på hesten humør og fysik. Det er en balancegang at opnå den ønskede kontrol uden samtidig at overtræne hesten. Det man skal sigte på er, at hesten arbejder ærligt mellem rytterens schenkel og hånd, at den villigt kan lave enkle sidebevægelser som schenkelvigning og versade, samt også gerne kan changere galoppen, go hvis ikke i et changement, så gennem få travtrin.
En god forberedelse af unghestene på konkurrencer er også banetræning hos kollegaer, hvor hestene kommer ud at køre og skal springe på en for dem ukendt bane på anderledes forhindringer, end dem de kender fra dagligdagen derhjemme.

Hold fast i systemet

Det er vigtigt man har et system man træner ud fra. Hesten kan variere fra dag til dag, nogle dage har den meget energi, andre dage mindre, og nogle gange springer den mere eller mindre koncentreret. Det har du som rytter ingen indflydelse på, men det du kan gøre, er selv at være den samme, selv at ride præcis i samme system. Hesten skal vide hvordan træningen foregår. Hesten skal kunne genkende systemet, som skal være ens, uanset om du er hjemme eller til stævne. Det giver tryghed til hesten.

I denne måneds udgave af magasinet Ridehesten kan du få mange flere gode råd fra Christian Petersen og Bo Bak Andersen til forberedelse og springtræning.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen