Kloge heste bruger redskaber

22-05-2023 15:53

Charlotte Kusk Berwald

Et tysk forskerhold satte sig for at undersøge hestes intelligens, og fandt i den forbindelse ud af, at de mest intelligente heste skiller sig ud fra resten ved at bruge redskaber for at nå deres mål.

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Line Moen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dermed skriver hestene sig ind sammen med aber som de eneste dyr, der bevidst anvender redskaber for at opnå noget. Det kan til eksempel være at stjæle mad, åbne porte eller lignende. Undersøgelsen viste også med al tydelighed, at der er stor forskel på, hvor innovative hestene kan blive, og denne evne til at være innovativ beskrives altså så i jævn tale som hestenes kløgt.

Undersøgelsen påviste, at de klogeste heste stjal træktov for at få deres menneskers opmærksomhed, og trænede sig op til at kunne åbne avancerede porte.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til formål at be- eller afkræfte myter
Undersøgelsen er foretaget af The Equine Science Talk International, der ledes af den første tyske professor i hestevidenskab Konstanze Krüger, der har specialiseret sig i hestes kognitive evner og adfærd. Formålet med forskningsrækken er at få undersøgt nogle af de mest fremtrædende opfattelser i hestebranchen med henblik på videnskabelig kortlægning.


Kilde.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald