Kom til dressuraften på Katrinelund

13-06-2024 06:50

Er du avler, rytter eller bare almindeligt interesseret, så kan du komme til temaaften på Katrinelund i slutningen af juni, hvor der bliver fremvist både føl og rideheste til en lærerig aften, som desuden afsluttes med helstegt pattegris og havefest

Copyright Ridehesten.com
Katrinelund danner rammen om en avler-/rytteraften om et par uger. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henover foråret har hingstestationen Katrinelund, beliggende på Mors, afholdt et par temaaftener med heste i fokus. Den første omhandlede igangsætning af den unge hest, mens den anden aften var for springnørderne. Initiativet til disse arrangementer blev taget på baggrund af stemningen i hesteverdenen i starten af i år, fortæller Ib Kirk, som driver hingstestationen. Han ønskede at få noget positivitet og faglighed ind i den dystre debat om hestevelfærd, og det førte altså til temaaftenerne, fortæller han. Den sidste af disse er endnu ikke afviklet og finder sted den 27. juni. Her zoomes ind på bedømmelse af dressurhesten set fra tre forskellige vinkler.

Til arrangementet vil hhv. to 4-års heste og to 5-års heste blive fremvist efterfulgt af to mere uddannede dressurheste. Efter hver hest har fået sin tid på Katrinelunds store udendørsbane, bliver hesten bedømt af både Jens Søgaard fra Dansk Varmblods avlsledelse, berider Michael Grønne og dyrlæge og dressurdommer Marie Søgaard. Disse tre fagpersoner vil komme med hvert deres input ift. bedømmelse af hesten, hvor Jens Søgaard har sit fokus på avl og bedømmelse ift. DV's idealer, mens Michael Grønne vurderer med det ridetekniske in mente. Ikke mindst har Marie Søgaard både dommerbrillerne og dyrlægebrillerne på, når hun bedømmer hesten ud fra bl.a. kriterier for hestevelfærd. Det store spørgsmål bliver så, om de tre eksperter er enige eller om de ser noget forskelligt fra hver deres vinkel og udgangspunkt. 

Derudover vil også et par føl blive fremvist for hyggens skyld, og det hele afsluttes med helstegt pattegris og god stemning i haven, hvor de mange forhåbentligt lærerige input kan diskuteres.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har været en god oplevelse at åbne op for staldene nogle gange her i foråret. Vi vil gerne vise, hvad der foregår inde bag murerne og opfordre til en åbenhed og gennemsigtighed i hestebranchen. Jeg glæder mig til den sidste temaaften og håber, at mange har lyst til at møde op, lyder det fra Ib Kirk, der sammen med sin partner Marie Krabbe Kirk og holdet på Katrinelund vil få arrangementet til at flyde. 

Alt dette sker den 27. juni fra kl. 17.30, og det koster 160 kr. at deltage. Der er næsten ubegrænset plads til alle, der har lyst til at deltage, men tilmelding på mail til kirk@katrinelund.dk er påkrævet senest den 20. juni. 

Du kan desuden læse mere på Katrinelunds Facebookside.

Copyright Ridehesten.com
Ib Kirk driver hingstestationen Katrinelund. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner