Kongelige deltagelse i Aachen

22-05-2013 10:24

Britt Carlsen

H.K.H. Kronprinsse Mary og H.K.H. Prinsesse Benedikte deltager, når erhvervs-, kultur- og turismefremstødet EXPERIENCE DENMARK gennemføres for første gang i Aachen, Tyskland d. 23.-30 juni 2013 i forbindelse med en international sportsbegivenhed, der årligt til trækker mere end 360.000 besøgende

Når dørene i juni slås op til dette års World Equestrian Festival i Aachen og startskuddet dermed lyder for det danske markedsføringsfremstød EXPERIENCE DENMARK, vil tyskerne samtidigt kunne byde H.K.H. Kronprinsesse Mary og H.K.H. Prinsesse Benedikte velkommen. Sammen med 40.000 tilskuere vil Kronprinsessen og Prinsessen overvære en 60 minutter lang åbningsceremoni med Danmark som hovedtema, herunder en officiel åbningstale ved H.K.H. Prinsesse Benedikte.
Programmet for Kronprinsessen og Prinsessen inkluderer også et besøg i EXPERIENCE DENMARKs 500 m2 store udstillingsområde, the Danish Village, hvor en række danske virksomheder og organisationer er repræsenteret. I udstillingsområdet deltager blandt andre Living Home, som er et mobilt dansk feriehus, der giver publikum en oplevelse af ferie i Danmark og præsenterer det bedste fra dansk design og bæredygtige energiløsninger. Blandt de danske stande findes også en ECCO pop-up lifestyle store. For de hesteinteresserede vil der kunne købes billetter til Europamesterskaberne 2013, der finder sted i Herning til august, ligesom de kan høre mere om overnatningsmuligheder i forbindelse hermed.
”EM i springning, dressur og para-dressur i Danmark i år åbner nye døre i forhold til at skabe erhvervsrelationer. I forbindelse med EXPERIENCE DENMARK-fremstødet i Aachen ser vi således, hvordan netop sportevents effektivt kan bruges til at formidle danske erhvervsmæssige styrkepositioner og Danmark som turismedestination generelt set,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er partner på fremstødet i Aachen og på EM i Herning.
EXPERIENCE DENMARK iværksætter i Aachen en række oplevelsesbaserede aktiviteter, der bidrager til brandingen af Danmark og danske styrkeområder. Eksempelvis er ECCO vært for en række Trend Shows, der giver et indblik i de nyeste tendenser inden for dansk mode. VisitDenmark vil med en række turismepartnere i løbet af hele ugen gennemføre et væld af spændende aktiviteter, hvor de besøgende kan opleve Danmark og de danske regioners særlige styrker med alle sanser.
På den måde bygger EXPERIENCE DENMARK videre på de gode erfaringer fra IMAGINATION, et omfattende dansk markedsføringsfremstød ved OL i London 2012. "Vores erfaring viser, at disse store internationale sportsbegivenheder er særdeles effektive i forhold til at formidle danske oplevelser, produkter og kompetencer på en involverende og anderledes måde," udtaler Jan Olsen, adm. direktør, VisitDenmark.

EXPERIENCE DENMARK ledes af marketing- og kommunikationsbureauet Crone & Co, der har speciale i begivenhedsledelse og oplevelsesbaseret formidling. Adm. direktør René Crone udtaler om fremstødet: ”En begivenhed af denne størrelse giver dansk erhvervs-, turisme- og kulturliv en helt enestående lejlighed til at nå det tyske og internationale marked gennem oplevelsesorienterede og involverende tiltag. De kommercielle muligheder i projektet er vidtrækkende, og at få adgang til at møde knap 400.000 forretningsforbindelser og købestærke forbrugere på blot 7 dage er helt unikt."

Links

Info

Baggrund:
EXPERIENCE DENMARK er titlen på en fælles oplevelsesbaseret præsentation af dansk erhverv, kultur og turisme ved internationale events. Fremstødet gennemføres første gang d. 23.-30. juni ved World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2013, der finder sted i Tysklands økonomisk førende delstat, Nordrhein-Westfalen.
World Equestrian Festival CHIO Aachen hører blandt de største og mest prestigefyldte internationale hestesportsbegivenheder med 370 sportsfolk fra 29 nationer, 400.000 tilskuere, 600 akkrediterede journalister fra hele verden, 30 timers tv-transmission på tysk national tv samt 82 mio. tv-seere fra hele verden. Baggrunden for Danmarks partnerskab med begivenheden er, at Herning i august 2013 er vært for ECCO FEI Europamesterskaberne i springning, dressur og para-dressur.
De bærende samarbejdspartnere i EXPERIENCE DENMARK-fremstødet i Aachen er: ECCO, Sport
Event Denmark, VisitDenmark, VisitDenmark Tyskland, den Danske Ambassade i Berlin, Dansk Ride Forbund, Herning Kommune og European-Herning ApS.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen