Kristin Andresen donerer penge til norske rideklubber

13-05-2020 09:30

Marie Helene Rigård Rohleder

150.000 kr. Det er beløbet på den donation, som den norske familie Andresen, med avler og hingsteholder Kristin Andresen i spidsen, har doneret til de hårdt prøvede norske rideklubber. Kristin Andresen ejer blandt andet Hesselhøj Donkey Boy 

Copyright Ridehesten.com
Kristin Andresen til DV's hingstekåring 2019. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Rideskolerne er centrum for hele ridesporten. Uden dem står sporten stille, siger Kristin Andresen til det norske medie E24.no. 

Familien Andresen har derfor valgt at donere 150.000 norske kroner til de norske rideklubber. 
Donationen er en del af en indsamlingskampagne, som det norske netmedie dressursåklart.no startede, hvor de auktionerede udstyr doneret af kendte ryttere. Auktionen endte med at skaffe omkring 150.000 norske kroner, og det beløb valgte Kristin Andresen så at doble op. 

Familien Andresen ejer selskabet FERD, og de er en af Norges rigeste familier. 

Copyright Ridehesten.com
Kristin Andresen (tv) ved siden af Hesselhøj Donkey Boy til UVM i Ermelo i 2019. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kristin G. Andresen har igennem et årti været gæst ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. 
I dag ejer hun blandt andet den kårede dressurhingst i Dansk Varmblod Hesselhøj Donkey Boy, der har haft  stor succes med sin tidligere rytter, berider Jan Møller Christensen. Ekvipagen har vundet finalen for 4-års, 5-års, 6-års og nu 7-års ved DRF unghestechampionater – og internationalt har ekvipagen tre år i træk været i UVM-finalen med topplaceringer, heraf en bronze- og en sølvmedalje.

Tilbage til de norske rideklubber, hvor Kirstin Andresen udtaler til mediet E24.no, at familiens donation bliver fordelt ud på klubber som pr. den 4. maj ikke har modtaget nogen anden offentlig eller privat støtte. 

Rideskolerne lider under coronakrisen, og Kristin Andresen slår fast, at det er altså dem, som er de vigtigste dele i rekrutteringen af nye talentfulde ryttere til ridesporten. 

Kilde: E24.no 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald