Kunstauktion for Maria Claumarchs VM-mål

06-06-2020 10:05

Dressurrytter Maria Claumarch blev i 2019 landskendt, da danskerne stod sammen om at indsamle til et nyt rideben til rytteren, der efter en ulykke i 2018 mistede sit ene ben. Nu er Maria paradressurrytter, og hun har sat sig nye mål, som Galleri Konge ønsker at bakke op om

Copyright Ridehesten.com
Maria Claumarch og Thorbjørn Bosse Olander har genoptaget kontakten, og Maria har selv udvalgt de fire hestemalerier i Galleri Konge, som vil blive auktioneret og ubeskåret støtte pararytteres VM-drømme. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

For nogle år siden fik Maria undervisning af Thorbjørn Bosse Olander på Kongelunden Ridecenter på Amager, og deres veje skiltes, da Thorbjørn stoppede som underviser på stedet, men han husker Maria som en pige, der levede og åndede for heste.
Hun red både uddannede dressurheste samt yngre heste. Hun var frygtløs og dygtig, og jeg havde stor respekt for hende, fortæller Thorbjørn, der i 2019 erfarede, at Maria under meget ulykkelige omstændigheder i oktober 2018 kom ud for et uheld i stalden, som skulle vise sig at vende op og ned på hendes liv. Hun blev sparket af en hest på sit venstre knæ, og den efterfølgende lægebehandling endte med, at hun fik amputeret sit ben fra knæet og ned.
Inden ulykken havde Maria Claumarch købt en dressurhest, som hun drømte om at starte høje dressurklasser på, men den ambition har hun måttet opgive og i stedet anskaffe sig en mere rolig hest. Nu har hun sat sig et nyt mål i livet, for da hun hørte, at VM 2022 skulle afholdes i Herning, stod det hende klart, at hun ville gå efter at kunne deltage i paradressur ved dette VM.

Copyright Ridehesten.com
De fire hestemalerier, som Galleri Konge donerer via en auktion til Maria Claumarch. Foto: Privat.

Efter Marias historie kom frem i medierne, har hun og Thorbjørn fået kontakt igen, og Thorbjørn, der driver Galleri Konge i Allerød, ved alt om, hvor dyrt det er at holde hest.
Med Marias handicap bliver udgifterne ikke mindre, og derfor har jeg tænkt over, hvordan jeg kan hjælpe den søde og flittige rytter med at nå sit mål. Svaret blev, at Galleri Konge kunne sætte fire malerier på auktion og forære hende udbyttet, fortæller Thorbjørn Bosse Olander.
Maria Claumarch har selv besøgt Galleri Konge og har udvalgt fire malerier til auktionen, der vil løbe over den kommende periode frem afslutning af de fire auktioner henholdsvis den 20/6, 27/6, 4/7 og 11/7. Der kan kun bydes på det oprindelige opslag på Galleri Konges Facebookside, da det ellers er umuligt at holde styr på buddene.

Copyright Ridehesten.com
Thorbjørn Bosse Olander med en af sine dressurheste, Trøstruplunds Samira e. Blue Hors Don Schufro. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Malerierne vil kunne ses på Galleri Konges sommerfernisering, som afholdes i galleriet på Kongevejen 99 i Allerød den 13. juni kl. 14-17 og den 14. juni kl. 10-13, hvor der vil være både kaffe, te og kage samt et godt glas vin.
Som en ekstra bonus donerer Galleri Konge 10% af salget af alle Thorbjørn Bosse Olanders andre hestemalerier solgt under sommerferniseringen i hele juni og juli måned. Man skal blot nævne Maria Claumarch i forbindelse med købet.


Farvestrålende malerier af heste
Galleri Konge har base i det stråtækte bindingsværkshus, Rødeporthus, på Kongevejen i Allerød. Galleriet drives af advokat Thorbjørn Bosse Olander, der ligeledes er dressurrytter og underviser. 
Galleriet udstiller udover Thorbjørns farvestrålende natur- og hestemalerier også kunst af andre kunstnere, som Thorbjørn selv er begejstret for. Desuden finder man også fingerringe med ædelsten, lædertasker og puder designet af Thorbjørn under mærket ”Design ByO”.

Copyright Ridehesten.com
Et af de mange hestemalerier i Galleri Konge, der også vil give 10% til Maria Claumarch, hvis man husker at nævne hendes sag. Foto: Privat.

Læs også artiklen "Hesteverdenen stod sammen om at hjælpe Maria" i magasinet Ridehesten 02/2020 s. 14.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen