Kyrklund i finsk Hall of Fame

10-01-2023 12:09

Annika Knudsen Lorentsen

Den anerkendte dressurtræner og tidligere topdressurrytter, Kyra Kyrklund, er som den første rytter blevet optaget i Finlands Hall of Fame for sportsudøvere

Copyright Ridehesten.com
Kyra og Max ved OL i 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Finske Kyra Kyrklund, der har deltaget ved OL hele seks gange, er blevet optaget i sportens Hall of Fame i Finland. Dermed tilslutter hun sig en række andre finske sportsudøvere indenfor blandt andet skiløb, tennis og boxing.

Copyright Ridehesten.com
Kyra og Max i Aachen i 2005. Foto: Ridehesten.com

Kyra Kyrklund, 71 år, er særligt kendt for sine præstationer med blandt andre hestene Matador e. May Sherif/ Wersal, Edinburg e. Elever/ Dokhod xx og Max e. Master/ Alpen Fürst. Hun vandt sølv ved VM i 1990 og vandt World Cup-finalen i 1991, og bag sig har hun mange deltagelser ved OL og mesterskaber i perioden fra 1980 til 2008. 

Copyright Ridehesten.com
Kyra med hesten Max ved World Cup på Vilhelmsborg i 2004. Foto: Ridehesten.com

Siden den finske rytter selv forlod stævnebanerne, har hun været en anerkendt træner, og hun underviser blandt andre dansk Cathrine Laudrup-Dufour. Hun er landstræner for det portugisiske dressurhold, og hun har stået bag mange svenske talenter. I perioden fra 2010 til 2020 var Kyra desuden formand for International Dressage Riders Club. 

Nu kan hun tilføje en af sportens udmærkelser til sit CV, da hun er blevet optaget i Hall of Fame for finske sportsudøvere, og faktisk har udnævnelsen været længe undervejs.

– Jeg har haft tid til at vænne mig til det, for det skete faktisk for to år siden. Det første år blev gallaen aflyst på grund af corona, og sidste år var der lock down igen, så vi besluttede at vente med den officielle udmelding, fortæller Kyra, som glæder sig til at deltage i gallaen på torsdag i en kjole, som hun fik lavet tilbage i 2021 til anledningen. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen