Landsdelsfinaler skudt i gang med et brag

13-07-2018 11:20

Camilla Tiefensee Schrøder

Ryttere i alle aldre og på alle typer af heste og ponyer var samlet ved Landsdelsfinalerne, der blev afviklet for første gang ved Landsskuet i Herning

Copyright Ridehesten.com
Foto: DRF
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Landsskuet i Herning sidste weekend blev der afviklet Landsdelsfinaler for første gang.
Klubber fra hele landet har gennem året konkurreret om at kvalificere sig til finalerne, hvor Nord- og Syd-afdelingen altså blev afviklet ved Landsskuet, mens Øst-finalerne afvikles ved Livsstilsmessen i Bernstorffsparken i Charlottenlund den 17.-19. august.
Der blev dystet i aktiviteter som Kvadrille, Pas De Deux, Ponygames, Stilstafetspringning og Parkour & Miljø, og landsskue-deltagere med egen hest fik også mulighed for at prøve kræfter med breddeaktiviteterne. Det skriver Dansk Ride Forbund.

– Det gik faktisk bedre end forventet. Det er altid spændende, når vi skal afvikle noget for første gang, men alt kørte, som det skulle. Rammerne var rigtig fine, stemningen og konkurrencerne forløb festligt og farverigt, og både frivillige og deltagerne var glade og positive. Det var også rigtig dejligt at opleve en stor interesse fra landsskuedeltagere, så vi håber, at flere har fået mod på at prøve aktiviteterne, fortæller formand for Dansk Ride Forbunds Breddeaktivitetsudvalg, Eva Stæhr Iversholt.

Masser af skøn breddesport i Herning
Der var passioneret og engageret aktivitet på konkurrencebanen i Herning, hvor børn, voksne, ponyer og heste dystede i breddesportens mange aktiviteter. I alt 25 klubhold med 100 deltagere var til start ved finalerne. Vinderne er listet nedenfor:

  • Ponygames A: Fanø Rideklub
  • Ponygames B:Fanø Rideklub
  • Stafetspringning afd. A: Tinglev Rideklub (De seje drenge)
  • Stafetspringning afd. B: Tinglev Rideklub (Big Horses)
  • Pas de Deux afd. A: Bedsted Rideklub
  • Pas de Deux afd. B: Harridslev Rideklub
  • Kvadrille afd. A: Han Herred Hestesportsklub
  • Parkour og Miljø afd. A: Fanø Rideklub
  • Parkour og Miljø afd. B: Harridslev Rideklub
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vindere af Klubturneringen NORD & SYD
Ved Landsdelsfinalerne i Herning blev det også afgjort, hvem der vandt Klubturneringen SYD & NORD. Sundeved Rideklub løb med sejren i SYD, mens Silkeborg Rideklub vandt klubturneringen i NORD. Klubberne vinder stutteribesøg – Sundeved skal på besøg hos Stald Bøgegården, mens Silkeborg skal til Karinelund på Mors.

Landets største heste-dyrskue
Landsskuet I Herning er Danmarks største dyrskue for heste. Samlet udstilles typisk 25 racer med i alt 350 heste, som udover bedømmelsen også deltager i forskellige aktiviteter og shows. Yderligere cirka 50 heste kommer hvert år til Herning for at deltage i de store hesteshows under Landsskuet, som er blandt favorit-aktiviteterne for de 50.000 gæster.

Landsskuet, der bygger over 100 års tradition for at samle landets bedste husdyr i Herning, udstiller også kvæg, får, geder, kaniner, fjerkræ, katte og hunde. I alt omkring 2.700 dyr.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen