Lav dit eget kür-program

14-08-2018 17:17

Lav selv dit helt eget kürprogram med din favoritmusik. Læs her hvordan man skaber et kürprogram helt fra bunden

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Er du vild med musik? Synes du, det kunne være fedt at ride til tonerne fra dine yndlingsnumre? Uanset om du rider på højt plan og er på vej ud til dressurstævnerne med et kürprogram, eller om du bare vil hygge dig med ridning til musik hjemme i ridehallen sammen med veninderne, kan du finde inspiration i denne artikel. Vi går nemlig i dybden med, hvordan man som nybegynder opbygger sit helt dressur kürprogram. Alt, hvad du skal bruge, er et videokamera, en computer med internet, en medhjælper - og så selvfølgelig en hest!

Kom godt i gang
Om du bare skal lave et kür-program til underholdning på rideskolen, eller om du skal lave et program til konkurrenceklasser, er det første, du skal finde ud af, hvilke øvelser der skal være i dit program. Skal du ride stævnerne, så anbefaler vi, at du kigger på Dansk Ride Forbunds hjemmeside under Reglementer og Dressur. Her kan du læse meget mere om regler og forskellige sværhedsgrader.

Fremgangsmåden
Vi har talt med flere forskellige dressurryttere, og alle er enige om fremgangsmåden til opbygning af kürprogrammer. Når man ved, hvilke øvelser man vil have med, sætter man dem sammen til et helt program. Det er vigtigt, at man husker på tiden, som skal overholdes. Derefter rider man sit program igennem et par gange, optager det på video, og til slut sætter man musik på. Det er en god idé, hvis man får hjælp af sin ridelærer til linjeføringen og sammensætningen af øvelserne.

Takt og tone
Det vigtigste i küren er at få musikken til at passe med takterne i skridt, trav og galop. Det er vigtigt, at hver eneste dressurøvelse bliver markeret i musikken. Det skal man tænke på, når man klipper og klistrer musikken sammen på sin computer. Samtidigt er det en god idé at markere en overgang fra gallop til trav med en overgang i musikken. 
Kort sagt er der rigtig mange detaljer, som man skal tænke over, når man vælger musik og klipper det sammen. Hvert musikstykke skal passe til hesten, takten, gangarten og til de andre musikstykker, som man har med i programmet.

Et godt råd til nybegyndere i küren er, at man først finder ud af, hvilke stærke og svage sider man har i dressuren. Når man har redet det færdige program, er det en rigtig god idé, at man ser sig selv på video. Og måske også får nogle andre til at høre musikken og se programmet. 

Så det er bare om at springe ud i det og lege med musikken! Rigtig god fornøjelse!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen