Line Heltborg lynhurtig og nu i spidsen for junior

06-08-2021 17:38

Annika Knudsen Lorentsen

På trods af to nedslag, så lykkedes det Line Busk Heltborg at ride sig ind i spidsen af juniorrytternes Agria DRF Mesterskab, hvor der i dag var første afdeling, som blev afviklet efter metode C, som betyder at fejl omregnes til tid

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg og Gaville. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De indledende klasser i DM og Agria DRF-mesterskaberne denne uge hos Absolute Horses, afvikles efter metode C, hvilket betyder, at fejl omregnes til tid. 

Juniorrytterne har netop redet den første runde i deres Agria DRF-mesterskab, og her var der virkelig fart over feltet hos dagens vinderekvipage. Line Busk Heltborg og Gaville e. Chellthago Z/Animo havde gennemførte banen i en helt utrolig hurtig tid på 71,14 sekunder, men da der faldt to bomme undervejs, endte de med en samlet tid på 79,14 sekunder. Det var lige akkurat nok til at sikre dem førstepladsen, og dermed har de det bedst mulige udgangspunkt på 0 fejl inden finalen søndag. 

– Det gik lidt stærkt og ikke som jeg havde planlagt. Men heldigvis er hesten hurtig og fejlene var min skyld. Det var en god bane, fortæller Line i et interview efter dagens ridt, og hun er helt klar over, at nedrivninger ikke går i de to næste runder, som afholdes på søndag.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjort-Madsen og Catwalk V. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen i klassen blev Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk V e. Cosmeo/Heartbeat (opdr. Ole Christensen), som red en flot og rytmisk runde, som betød, at de kom fejlfrit rundt i tiden 79,59 sekunder, altså blot 0,45 langsommere end den tid, som Line er noteret for. 

– Det var en fin mesterskabsbane, men det var en udfordring, at det blæste så voldsomt. Det fik hestene til at kigge på omgivelserne, forklarer Victoria, som alligevel kom godt igennem banen. 

Copyright Ridehesten.com
Flemming Schultz i godt humør efter Victorias ridt i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen blev Frederik Fensholt med Dalvaro-W e. Calvaro Z, som i dag havde et enkelt nedslag, som betød, at de endte med en tid på 81,14 sekunder. 

– Jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg havde lidt en kaos-opvarmning, men på banen var det ok. Banen var god og det var udfordrende, at vi havde tre dobbeltspring og ikke nogen trekombination, som der plejer at være, fortæller Frederik efter dagens ridt.

Da klassen blev redet efter metode C, så regnes rytternes fejl ud fra, hvor meget langsommere de er end vinderen, som i dag er den eneste, der bliver noteret med 0 fejl. Det betyder, at Victoria har 0,23 fejl med til finalen, mens Frederik har 1 fejl. 

Helt ned tom. syvendepladsen er det blot et enkelt nedslag der adskiller ekvipagerne i den samlede stilling, så det bliver formodentligt tæt løb, når de mødes i finalen søndag. 

Se dagens resultat HER.

Copyright Ridehesten.com
Frederik Fensholt og Dalvaro-W. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen