Lis Hartels Mindepris til Rigmor Kristensen

23-10-2021 19:59

Lis Hartels Mindepris blev i aften uddelt for 13. gang, og den ærefulde pris og det smukke sølvfad har nu hjemme hos Rigmor Kristensen, der igennem mange år og ydet en uvurderlig indsats for de yngre dressurryttere og deres familier

Copyright Ridehesten.com
Hanni Toosbuy Kasprzak talte på vegne af Dressurens Venner til prisvinder Rigmor Kristensen, der her modtager det graverede sølvfad af Lis Hartels barnebarn, Nicole Sisbye Suhr med Hans-Christian Matthiesen ved sin side. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Den store ære at få overrakt Lis Hartels Mindepris tilfaldt i år Rigmor Kristensen, der blev hyldet i Jyske Bank Boxen, da hun fik overrakt prisen af sidste års vinder, Hanni Toosbuy Kasprzak på vegne af Dressurens Venner.

Rigmor har igennem mange år været en af dansk dressurs talentudviklingsprogram. Siden 2001 har Rigmor arbejdet, først i Dansk Ride Forbunds ponyudvalg som dressuransvarlig og senere som medlem af DRFs dressurudvalg. Rigmor har igennem mange år fungeret som holdleder for ponyrytterne til alle mesterskaber og har sammen med dem fejret mange triumfer, specielt huskes årene, hvor hun samarbejde med tidligere pony dressurlandstræner ”Vibsen”. Ligesom mange af vores nuværende topryttere på seniorniveau husker Rigmor som holdleder.

Fakta
Om Lis Hartels Mindepris

I samarbejde med familien Hartel-Siesbye har Dressurens Venner taget initiativ til at indstifte en mindepris til ære for Lis Hartel. Lis Hartel var en af dansk ridesports første, store navne. Hun var en mønsterbryder, idet hun var den første kvinde, som vandt en OL-medalje i konkurrence med mændene. Lis kæmpede sig tilbage i sporten efter lammelse som følge af polio. Hun indgår i Team Danmarks sportskanon og er optaget i dansk idræts Hall of Fame og i International Women’s Sports Hall of Fame.

 

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Vinder af Lis Hartels Mindepris, Rigmor Kristensen, viser her det smukke sølvfad. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Ordene  om og til Rigmor Kristensen lød:

Dit altid venlige og imødekommende væsen og fantastiske evne til at sætte dig ind i alle situationer, gjorde holdindsatsen perfekt. Du har altid været fokuseret på at talentudvikle og alt skabe en stabil struktur bag succesen. Du har været opmærksom på alt, lige fra familieforhold, pony og den aldersrelaterede træning og rytterudvikling, som har været et vigtigt gundlag for dansk dressur og resultater. Du har været en del af det mangeårige stabile bagland bag dressur i Danmark, som er en helt essentiel hjørnesten bagom succesen.

Hjertelig tillykke med den fortjente Lis Hartels Mindepris 2021.

Fakta
Tidligere prismodtagere

Kjeld Kirk Kristiansen, Lis Lihme, Anne Grethe Törnblad, Anne og Frederik Lütken, Vibeke Degn Andersen, Jytte Lemkow, Hans-Christian Matthiesen, Bjarne Nielsen, Britt Carlsen, Hasse Hoffmann, Cathrine Dufour og Hanni Toosbuy Kasprzak.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Rigmor Kristensen ses her omgivet af Hanni Toosbuy Kasprzak, Nicole Sisbye Suhr og Hans-Christian Matthiesen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Fakta
Dressurens Venner

Dressurens Venner er en almennyttig forening, der ønsker at støtte dansk dressursport, med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Læs mere om foreningen på www.dressurensvenner.dk

Fold up
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen