Lodtrækningen ikke i top

25-04-2013 09:32

World Cup-finaler - Lodtrækningen til dagens Grand Prix-dressur ved World Cup finalen var ikke god ved danskerne

Copyright Ridehesten.com
På aftenens lodtrækning om ordre-of-go i Reem Acra FEI World Cup ™ Dressage Final Grand Prix, som finder sted i Göteborg, Sverige i dag, var konkurrenter Marcel Krinke Susmelj (SUI), Tinne Vilhelmson-Silfven (SWE) og Wiveka Lundh fra det svenske rideforbund i gang med lodtrækning. Foto: FEI / Kit Houghton.

Det er i år 37 gang at Scandinavium i Göteborg slår dørene op for et internationale stævne. Siden starten i 1979  har Gothenburg Horse Show afviklet en World Cup afdeling i springning og i år er Scandinavium vært for hele to: Rolex FEI World Cup Final i springning og Reem Acra FEI World Cup Final i dressur. Det er 13. gang Gothenburg Horse Show er vært for en finale i springning, mens dressurens finale afgøres her for 7. gang. Ved starten for World Cup serien i 1979 kæmpede rytterne om 450.000 kr. i samlet præmiesum i springklasserne, i år rider rytterne om ialt 9,5 millioner kr.

Det er dressurrytterne som først skal i ilden. Kl. 12 rider en af favoritterne, Helen Langehanenberg/Damon Hill NRW på banen, som klassens første rytter. Ikke den bedste lodtrækning for tyskeren, men heller ikke Anna Kasprzak var heldig med lodtrækningen i sin første World Cup finale, hun skal på banen som klassens tredje rytter med Donnperignon kl. 12.20. Hun efterfølges ad Edward Gal og Glock's Undercover, mens Sidsel Johansen og Schianto rider på banen som klassens 6. rytter kl. 12.50 lige efter Kristina Sprehe og Desperados FRH. Desværre er det netop meddelt at Kristina har måttet trække sig fra dette års finale, idet Desperados var halt i morgentræningen. Den danske vallak Smeyers Molberg og Marcela Krinke Susmei følger lige efter.

Storfavoritten, hollandske Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival kommer til Göteborg for at forsøge at vinde World Cup-titlen for tredje år i træk. Hun har startnummer 16 kl. 14.40. Det er i det hele taget et overordentligt stærkt felt af internationale topryttere der mødes i dagens Grand Prix - klassen fungere dels som kvalifikation til lørdagens Grand Prix kür, og så er den også bestemmende for startrækkefølgen i kürfinalen.

Links

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen