Lokalsamfund påvirket af Viegård-sag

07-10-2023 18:13

Annika Knudsen Lorentsen

Sagen omkring vanrøgt af heste på Viegård Stutteri nær Skals fylder meget i medierne, og de fleste mennesker, har efterhånden hørt om situationen. En stor gruppe af mennesker i lokalområdet, bliver påvirket af sagen hver dag

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Personer i lokalområdet ved Viegård Stutteri nær Skals, mærker meget til situationen ved stutteriet. Det beretter Viborg Stifts Folkeblad, som har snakket med flere personer fra området. 

En af dem er Jane Thorup Kjærsgaard, der bor for enden af Vievej. Hun fortæller, at mange i området er berørt af situationen. 

– Jeg ved, at der er mange, der ikke går ture, hvor de plejer. For nogen er det måske det her med, at der kører så mange fremmede herude, og for andre bekymringen om at støde på folk fra stutteriet. Mange beundrede vores by for at være et sted med mange aktiviteter. Det var et sted, man gerne ville flytte hen, og nu er det bare blevet en skamplet, fortæller hun. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Byen Skals, der er placeret et par kilometer fra stutteriet mærker også til situationen, og Viborg Stifts Folkeblad, har snakket med Jane Henneberg Bay Jensen, der bor i Skals. 

– Folks mønstre i, hvordan de færdes herude, er ændret meget på grund af de mange voldsomme episoder, der har været. 

Læs hele historien hos Viborg Stifts Folkeblad.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen