Louise Holsts mindepræmie

03-03-2024 16:19

I en alder af 99 år er æresmedlem af den Jydske hest Louise Holst sovet stille ind. Vi bringer her mindesordet på vegne af avlsforeningen Den Jydske Hest

Copyright Ridehesten.com
Louise Holst på Landsskuet i Herning for nogle år siden. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Æresmedlem af Den Jydske Hest Louise Holst sov stille ind d. 26. februar 2024 i en alder af 99 år. Hun har været et kendt ansigt i avlforeningen Den Jydske Hest gennem mange årtier. Først som Carlsbergs kørselschef Mogens Holsts hustru, som tog med ham rundt i hele landet og købte hingsteplage på 2,5 år op om efteråret. De fik dem kastreret og tilkørt, og de heste som havde temperament til stenbroen, indgik i Carlsbergs to– og firspand. Dem, som ikke fungerede, blev solgt videre eller doneret til Zoologisk Have. Det var en tid, hvor et håndslag var et håndslag, når man talte om hestehandel. Louise og Mogens Holst sørgede også for at søge Carlsberg om penge til økonomisk støtte af avlsforeningens virke og trykningen af vores årlige beretning. En check på 10.000 kr. pr. år gennem ca 20–30 år.

I begyndelsen af 80'erne var Louise Holst aktiv deltager (økonomisk støtte) i indkøbet af en Suffolk hingst i England, som man forsøgte at lave et af avlsforeningens godkendte krydsningsforsøg med i Danmark, dog uden den store opbakning blandt avlerne. I 90'erne donerede hun kr 4000 kr. til avlsforeningen Den Jydske Hest til en støbeform til genoptrykning af vores sølv– og guldmedaljer efter en længere debat på generalforsamlingen, hvorvidt vi havde penge til det eller ej.

Hun overrakte i mange år på vores årlige generalforsamling Louise Holsts ærespræmie til bedste to–årige hoppe af jydsk race på Ungskuet; en præmie, hun donerede, da hun synes, at det var utilfredsstillende, at to–års hopperne ikke skulle have en ærespræmie. Op i 90'erne holdt hun en pause, da partneren Mogens jo var gået på pension.

Copyright Ridehesten.com
Den Jydske Hest. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I år 2000 blev de begge udnævnt som Æresmedlem af avlsforeningen, og straks genoptog Louise Holst hendes præmie til bedste to–årige hoppe af jydsk race på Landsskuet. En præmie. hun har skænket hvert år frem til 2023. Ligeledes har hun betalt aktivt medlemskontingent hvert år frem til hendes død, selv om et æresmedlemsskab betyder kontingentfritagelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Gennem de sidste 40 år har hun støttet op og deltaget i avlsforeningens generalforsamlinger, hingste– og hoppekåringer samt Landsskuet. Louise kunne snakke med alle; store som små, unge og lidt ældre. Hun kærede sig om den jydske hest og i særdeleshed om folkene, der omgav den.

Vi har i bestyrelsen besluttet at vise hende den sidste ære ved at lave en Mindepræmie med erindringspræmie til Landsskuets bedste to–årige hoppe af jydsk race. En præmie, som hun jo har værnet om i de sidste 40 år.
Så i stedet for at sende blomster, vil vi hellere mindes Louise Holst på denne måde.
Hvis I vil støtte op og give et bidrag til Louise Holst´s Mindepræmie kan I indbetale 50 kr på mobilpay til Den Jydske Hest mærket ”Louise Holst” på Mobilepay 310686 senest 1. april 2024.

Bisættelsen finder sted tirsdag d. 12. marts 2024.
Ære være Louise Holst.


/På vegne af Avlsforeningen Den Jydske Hest – Helle Dalsgaard

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen