Med ølvognen på dyrskue

27-04-2020 13:07

Marie Helene Rigård Rohleder

Ridehesten har været i arkiverne og trukket bryggerhesten frem fra staldene på Carlsberg Bryggerierne. Foruden at være Danmarks ældste trækhesterace så har den jydske hest gennem mange år været flot repræsenteret ved dyrskuer rundt i landet. Det sørgede tidligere kørselschef for Carlsberg Mogens Holst  blandt andet for

Copyright Ridehesten.com
Jydske heste fra Carlsberg Bryggerrierne til Ungskuet i Herning i slutningen af 1970'erne. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stærk, udholdende og arbejdsvillig. Tre karakteristika om den jydske hest. Danmarks ældste trækhesterace og et vaskeægte stykke Danmarkshistorie. 

To personer som har ydet en stor indsats for at fremme den kraftige røde hest med lys pandelok er Mogens og Louise Holst. I 1965 blev Mogens Holst kørselschef for Carlsberg Bryggerierne og dermed ansvarlig for Carlsberg verdenskendte bryggerheste. Hans far var også kørselschef og Mogens trådte dermed sine barnesko i stalden. 

Det skriver medlemsbladet Køresporten i nekrologen om Mogens Holst fra aprilnummeret i 2004. 

Copyright Ridehesten.com
Mogens og Louise Holst. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 1965 stod der  hele 60 bryggerheste i Carlsbergs stalde. I dag er der under ti jydske heste tilbage i de historiske stalde i Valby. 

Gennem sit arbejde for Carlsberg gjorde Mogens Holst det til en god tradition, at Carlsbergs firspand mødte op til større stævner og dyrskuer rundt omkring i landet, for at optræde til hesteshows, vise de smukke heste frem og gøre god reklame for bryggerriet.

Selv var han og konen Louise Holst faste deltagere ved Landsskuet i Herning (dengang Ungskuet). 
Mogens Holst gik på pension fra Carlsberg i 1986. 

Copyright Ridehesten.com
Jydske heste fra Carlsberg Bryggerrierne til Ungskuet i Herning i slutningen af 1970'erne. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen

Mogens Holst gik bort i 2003, men Louise Holst er stadig at finde til Landsskuet i Herning, hvor hun uddeler en ærespræmie til bedste 2-årige hoppe af den jydske race. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen