Lukker nogen rideskolens heste ud?

04-09-2014 12:52

For tredje gang er hestene på Vestfyns Rideklub kommet ud af deres folde om natten, og onsdag aften påkørte en bilist én af dem. Rideklubben frygter, at en eller flere mennesker lukker hestene ud 

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

I nat var 16 heste løse på Vestfyns Rideklub ved Strib.

Den kvindelige bilist - som tilfældigvis var tidligere rytter i rideklubben - var kommet kørende ad den nærliggende landevej og så løse heste på klubbens parkeringsplads. Hun ville standse sin bil for at slå alarm til rideklubben og hjælpe med at indfange hestene, og derfor hun trak ind til siden. På grund af mørket så hun dog ikke, at der stod en hest i vejkanten, og hun opdagede den først, da hun ramte den.

Hesten fik hudafskrabninger i hovedet, mens bilens forude blev ødelagt. Kvinden selv led ikke fysisk skade, men blev meget chokeret.

Rideklubbens bestyrelse blev alarmeret af politiet lidt efter midnat, og da de ankom, viste det sig at en det drejde sig en  folk på 16 heste, både rideskoleheste og privatheste, der går på døgnfold. Det viste sig, at håndtaget på et led var taget af og lå hen ad jorden.

Det er tredje gang, rideklubben oplever det.

Første gang var for to en halv måned siden, hvor hestene en aften var løbet ud på vejen, og leddet efterfølgende blev fundet åbent. Igen for halvanden måned siden kom en af bestyrelsesmedlemmerne, Emilie Mattsson, ud til klubben klokken 21.30 om aftenen og fandt leddet åbent. Af samme grund gik hun i går aftes en runde ved 21-tiden, hvor hun tilså heste og hegn - tre timer før billisten påkørte den løse hest.

Det får nu klubben til at mistænke, at en eller flere personer har lukket hestene ud. Der er tale om det samme led alle tre gange, lige som det hver gang er sket om aftenen.

- Det er et led, vi kun lukker op fire gange om året, når vi skal bruge traktoren til at slå markerne, og vores elever og opstaldere ved, at det ikke skal røres ved, fortæller Emilie Mattsson, som er rytter og bestyrelsesmedlem.

Derfor tror de ikke på, at hverken opstaldere eller heste selv får det lukket op.

- Det er så stramt, at jeg næsten ikke kan lukke det op, forklarer Emilie Mattsson.

Hun fortæller, at hændelsen onsdag aften er første gang, en hest er kommet alvorligt til skade. Ellers har de alvorligste skader været tabte sko og let halthed. At mennesker nu også er kommet i farezonen har rystet rideklubben.

- Det er kommet som et kæmpe chok for os alle, at det er kommet så langt, og at det er gået så vildt til sig i nat, siger hun.

Ved deres udrykning i nat, sagde det lokale politi, at de ikke kunne gøre så meget andet end at holde ekstra øje. Klubben overvejer nu at sætte videoovervågning op.
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen