Mangeårig samarbejdspartner til Viegård starter nyt stutteri

04-03-2024 17:23

Trine Askjær-Jørgensen

Georg Rosenkilde, der i mange år har rådgivet det konkursramte Viegård Stutteri, har nu oprettet sit eget stutteriselskab. Om selskabet har til hensigt at købe heste fra det kontroversielle stutteri, vil han ikke sige

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Georg Rosenkilde fra Frederiks, der i årevis har rådgivet det nu konkursramte Viegård Stutteri, har truffet en  beslutning om at etablere sit eget stutteriselskab. Den 21. februar i år oprettede Rosenkilde det nye selskab, Ben Hur ApS, med formål om at "drive stutteri, træning og handel med heste".

Rosenkilde, en 74-årig ingeniør, nægter ifølge Viborg Stifts Folkeblad at kommentere, om det nye selskab har til hensigt at erhverve heste fra det kontroversielle Viegård-stutteri, som han tidligere har været tæt knyttet til. Han forklarer, at hans forbindelse til Viegård-stutteriet primært har været gennem rådgivning om bygninger på stutteriets ejendomme.

Udover sin erfaring som ingeniør har Rosenkilde også været involveret i hesteavl og ridning i mange år. Han ejer en ridehal, som han udlejer, og har også staldplads til både egne og andres heste.

Til spørgsmålet om formålet med at oprette det nye stutteriselskab svarer Rosenkilde, at han har haft interesse i heste i mange år og nu ønsker at drive denne passion i form af et selskab.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ben Hur ApS, som er 100% ejet af Rosenkilde ifølge selskabsregistret, har en anpartskapital på 40.000 kroner. Der er rygter om, at kapitalstærke investorer er klar til at støtte det nye stutteriselskab, men Rosenkilde undlader at kommentere dette.

Rosenkilde forklarer, at navnet "Ben Hur" blev valgt, fordi han har set filmen af samme navn, som er baseret på romanen "Ben Hur: A Tale of the Christ",.

Advokat Johnny H. Madsen, der er kurator for Viegård-konkursboet, afviser at kende til Ben Hur-selskabet og benægter enhver viden om salg af heste fra Viegård til det nye selskab.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner