Mariett og My Lady venter føl

10-08-2017 12:58

To af dansk dressurs mest kendte og succesfulde hopper inden for de senere år, Mariett og My Lady, venter begge deres første føl i 2018

Copyright Ridehesten.com
Mariett og Lars Petersen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

19-årige Mariett e. Come Back II/ Sidney (opdr. Gunnar Mousten) og 17-årige My Lady (tidl. Lady My) e. Michellino/ Ritterstern (opdr. Marlene Lindholm) er to dansk varmblodshopper, der har gået international Grand Prix og har ved flere lejligheder repræsenteret Danmark ved større mesterskaber. I år er begge disse succesfulde sportshopper pensioneret fra topsporten, og begge venter de deres første føl. Det vil sige, at de i 2018 for første gang bliver mødre i en alder af hhv. 20 og 18 år.

Mariett blev i Danmark uddannet af Lærke Sund, inden salget til USA, hvor hendes ejer er amerikanske Marcia Pepper. Det er den danske rytter Lars Petersen, Florida, der har debuteret Mariett i Grand Prix og redet hende igennem hele hendes internationale karriere, der omfatter mange sejre og topplaceringer i USA, lige som ekvipagen også har været på det danske dressurhold ved WEG 2014 i Caen, Frankrig, og deltog i World Cup-finalen i 2015 i Las Vegas.

Nu er Mariett, der stadig bor på Legacy Farms hos Lars Petersen og hans hustru Melissa Taylor, drægtig med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro, der netop blev nr. 2 i Sire of the World-konkurrencen ved UVM i Ermelo i søndags.

Copyright Ridehesten.com
My Lady og Mikala Münter.
Nyheden fortsætter efter annoncen

My Lady startede sin karriere under navnet Lady My i Danmark under berider Mette Rafn, der som beriderelev red hoppen op til Grand Prix. Efter salget i 2011 til den tidligere dansker, amerikanske Janne Rumbough, overtog berider Mikala Münter tøjlerne, og det er under partnerskabet Rumbough/Münter, at My Lady har taget det sidste skridt til en international konkurrencehest.

Mikala Münter og My Lady blev trænet af Ernst Hoyos og blomstrede til at være en af Floridas mest vindende Grand Prix-ekvipager i fire sæsoner. Sammen har de repræsenteret Danmark ved WEG 2014 i Caen, EM 2015 i Aachen, og deltog i World Cup-finalen i 2014 i Lyon og i 2015 i Las Vegas. Ekvipagen var på ligeledes på det danske bruttohold til OL 2016 i Rio, men blev ikke udtaget.

Nu er My Lady drægtig med KWPN-hingsten Vitalis e. Vivaldi/ D-Day, der blandt har vundet Nürnberger Burg Pokal og sidste år vandt Sire of the World-konkurrencen ved UVM i Ermelo. Janne Rumbough har yderligere to hopper drægtig med Vitalis, men My Lady er ikke kommet hjem endnu. Hun hygger sig fortsat hos Mikala Münter og trappes langsomt ud af ridningen. 

Copyright Ridehesten.com
My Lady og Mikala Münter.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen