Maude tog en solid sejr til allersidst (video)

13-03-2022 13:00

Trine Askjær-Jørgensen

Daniel Bachmann Andersen har i dag testet andet heat af ungheste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur. Vinderen blev i år en af de mange, gode hopper

Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i dag havde publikum i Jyske Bank Boxen fornøjelsen af at overvære berider Daniel Bachmann Andersen, mens han teste de 5-årige heste i Blue Hors Unghestechampionat i dressur under Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. I år har det været et gennemgående tema, at der var rigtig mange hopper, og dét endda rigtig stærke hopper til start.

Vinderen af dressurchampionatet 2022 endte også med at blive en hoppe, nemlig Søbakkehus Maude e. Hesselhøj Donkey Boy/ Wilkens (opdr. Agnete Holmsted), der er blevet fremvist af berider Allan Grøn. Den brune hoppe har ligget godt til i toppen alle dage med solide præstationer, men det var de flotte karakterer fra testrytter Daniel Bachmann, der i dag gjorde, at den endte ud med i alt 910 point og en sejr med 8 point ned til andenpladsen.

Daniel gav hoppen 10 i ridelighed og 9,5 i kapacitet med følgende begrundelse:

– Hun har virkelig en dejlig skridt og galop, og så overrasker det mig faktisk positivt, hvor meget power hun har, og at hun samtidig er let at komme tilbage på igen. Det er en virkelig positiv hest. Den føles stor, men på en god måde. Den er virkelig godt forberedt, Allan har gjort et super stykke arbejde. Den er meget lige for hjælpen, bevæger sig op igennem kroppen og er let at regulere på. Ligesom jeg synes en 5-års bør være: frisk, tilpas og super i kontakten. Det er klart den bedste hest, jeg har redet på i dag. 

Søbakkehus Maude blev ved præmieoverrækkelsen desuden tildelt Hestens Værns pris "Den Gladeste Hest". Det er testrytterens vurdering af hestens ridelighed, manerer og generelle optræder, der afgør, hvilken hest der får hæderen. I år gav Daniel Bachmann Andersen prisen til Maude med begrundelsen, at selvom han har ledt efter det, så kan han simpelthen ikke finde noget negativt af sige om den her utrolig positive og mega fine hest.

Andenpladsen i unghestechampionatet gik til Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson), som er blevet fremvist af Victoria Vallentin og har klaret sig rigtig godt alle dagene. Den smukke, mørke hoppe var da også testrytterens absolutte favorit og blev i går tildelt 10 for både ridelighed og kapacitet, hvilket gjorde, at den samlet endte på 902 point.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige efter med samlet 901 point fulgte Gandhi SS e. Grand Galaxy Win/ Florencio I (opdr. Lone Sørensen og Stevn Equestrian), som er blevet fremvist af Merita Hagren fra Helgstrand Dressage. Hingsten har præsteret særdeles godt alle dage og lagt i toppen hele vejen igennem. I sidste ende måtte den dog se sig slået af de stærke hopper.

Copyright Ridehesten.com
Søbakkehus Duffy fik mange roser fra Daniel Bachmann Andersen i dag. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Søndagens resultat fra testrytter del 2 endte faktisk med hele fire hopper, som de bedste på dagen. En af dem var Søbakkehus Duffy e. Sezuan/ Uno Don Diego (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck), der er blevet fremvist af Michael Søgaard. Duffy har de andre to dage været placeret som nr. 9, men efter en virkelig flot bedømmelse af Daniel i dag, rykkede den op og endte på en samlet fjerdeplads med i alt 854 point. 

Daniel gav hoppen 9,5 for ridelighed og 9 for kapacitet med følgende begrundelse:

– Det er en hest, der er virkelig godt redet og som giver en virkelig god fornemmelse. Den er meget positiv og følsom. Jeg er ret vild med den her, så hvis ikke Michael vil have den med hjem, så vil jeg gerne. Det er virkelig flot arbejde fra Michael og en rigtig dejlig hest, som har hele pakken.

Resultat fra testrytter del 2 søndag.

Samlet resultat af Blue Hors Unghestechampionat i dressur 2022.

Se hvad Daniel Bachmann sagde om oplevelsen som testrytter og hestene i dag:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen