McLain Ward i suveræn World Cup-sejr (video)

03-04-2017 08:10

Det var en sød sejr, da det lykkedes amerikanske McLain Ward at vinde World Cup finalen i springning på amerikansk jord. Oven i købet i fuldstændig suveræn stil og fejlfri gennem hele stævnet

Copyright Ridehesten.com
McLain Ward og den belgiske hoppe HH Azur. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

41-årige kunne ikke holde følelserne tilbage, da han søndag aften i Omaha, USA, kunne løfte pokalen efter sin sejr i Longines FEI World Cup™. Det var en sød sejr efter mange års forsøg.
– Jeg har redet internationalt i 25 år og været så tæt på så mange gange, men har altid på den ene eller anden måde fejlet til sidst. Jeg er så taknemmelig for mine heste og for de mennesker, der omgiver mig som bl.a. min hestepasser Lee, der har arbejdet for mig i 29 år. De har alle hjulpet mig til at ride denne sejr hjem, udtalte Ward efter World Cup-sejren.

Han og den belgiske hoppe HH Azur e. Thunder vd Zuuthoeve/ Sir Lui vd Zuuthoeve var finalens storfavoritter og var fejlfri hele ugen. Belgiske Gregory Wathelet lå nr. 2 indtil finalen, hvor han fik et nedslag og gav Ward lidt mere luft, men så kom schweiziske Romain Duguet og svenske Henrik von Eckermann stærkt bagfra. Det betød for Ward, at en enkelt nedrivning ville sende ham i omspringning mod Duguet, og mere end et nedslag ville give schweizisk sejr.
– Jeg har før været i denne situationen og har ikke klaret presset, så jeg tog en dyb indånding og stolede på min hest, og hun gjorde det!, udtalte McLain Ward efter at få taget til at lette Centurylink Center ved at være den tiende amerikaner til at vinde World Cup-finalen i springning i dens 39-årige historie.

Copyright Ridehesten.com
Romain Duguet, McLain Ward og Henrik von Eckermann. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hoppernes World Cup
McLain Wards helt vidunderlige hoppe HH Azur e. Thunder vd Zuuthoeve/ Sir Lui vd Zuuthoeveand var nærmest selvkørende i Omaha. Det er ikke første gang, at Ward har en belgisk hoppe som sin partner i international topsport. Hans største internationale succeser kan tilskrives den belgiske Darco-dattere Sapphire.
World Cup-finalen i Omaha var hoppernes finalen. Schweiziske Romain Duguet besatte i finalen andenpladsen den franske hoppe Twentytwo des Biches e. Mylord Carthago / Kalor du Bocage, mens svenske Henrik von Eckermann (der netop har været testrytter) blev nr. 3 med westfalerhoppen Mary Lou e.  Montendro / Portland L.

FEI-citater
  • McLain Ward, USA: “Min eneste plan var at gøre min bedste hver dag og forhåbentligt være i slutspurten i dag. For at kunne være med i toppen af sådanne mesterskaber skal man springe fejlfrit. Der er ikke plads til fejl."
  • Romain Duguet, SUI: “Jeg er kommet her til uden pres. For mig ville en placering i top 10 gøre mig virkelig glad. Jeg tager det dag for dag, så for mig har andenpladsen bare været en bonus i dag!”
  • Henrik von Eckermann, SWE: “Da jeg besluttede at forlade Ludgers (Beerbaum) stald for at blive selvstændig, fortalte Karl Schneider, at han havde denne hest, som jeg skulle komme og prøve, og hvis jeg kunne lide den, ville han beholde den til september. Så prøvede jeg hende og vidste med det samme, at hun var noget helt specielt.”

Se World Cup-finalens resultat HER.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner