Medaljeridt i ren opvisningsstil (video)

23-08-2020 14:30

Britt Carlsen

Det var en udpræget fornøjelse at se afgørelsen i Agria DRF-mesterskabet Jyske Bank U21 hos Absolute Horses i dag, hvor de tre unge kvinder på podiet, og flere i det slagne felt, red med stort overblik

Copyright Ridehesten.com
De er medaljevandte - de tre talentfulde unge kvinder på podiet. Vinder Christine Thirup Christensen omgivet af Benedikte Rie Truelsen og Josephine Bøgh. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det var springsport, når det er aller bedst, da ti ungryttere tørnede sammen i den afgørende runde i mesterskabet. De er så godt ridende, at det er en fornøjelse at overvære. Og sidste års mester havde maksimalt pres på sine skuldre, da hun red på banen og kunne afgøre alt til egen fordel. Christine Thirup Christensen og Vedric havde indtil sidste runde leveret springning i ren opvisningsstil, og selvom hun blev presset af Benedikte Rie Truelsens fejlfrie ridt, så holdt hun nerverne i ro, og gav os fornøjelsen af endnu en opvisningsrunde. Hun rider i team Absolute Horses og mens hun bevarede overblikket på banen, så vandrede Bo Kristoffersen, Lars Pedersen og brødrene Andreas og Christian Schou noget hvileløst rundt ved indgangen. De tre træner rytterne i teamet, der kan kendes på deres grå ridejakker, og begejstringen var stor hos de erfarne ryttere/trænere, da Christine passerede målstregen som dansk mester for andet år i træk.

Benedikte Rie Truelsen, der var DRF championatsvinder for ungryttere og seniorer i sidste sæson, red fejlfrit i begge runder i dag, og stod tilbage med de 1,88 fejl fra tidsspringningen i fredags til en sølvmedalje. Vi tegnede et portræt af Benedikte i magasinet Ridehestens juli nummer. Både hun og Christine Thirup Christensen var enige om, at den nye afviklingsform med tidsspringning og to finalerunder er det helt rigtige. Det sparer også hestene for en omspringning på finaledagen, understregede Benedikte.

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z kom ind på andenpladsen i mesterskabet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Phillippa Wildfang Linde, der sidste år vandt sølv, lå igen i år til en medalje på Casmann, men den sidste runde kostede dyrt for hende, og hun røg ud af topkampen. Med en sikker 0-runde red mesterskabserfarne Josephine Bøgh sig ind på bronzepladsen med Van Dejk, mens Kamilla Ladefoged Rasmussen rykkede op på fjerdepladsen efter to flotte, fejlfrie finalerunder med Volcan de la Fosse, som hun kun har redet de seneste fem uger.

Copyright Ridehesten.com
Josephine Bøgh og Van Dejk vandt bronze. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Landstræner Bo K. Møller var meget tilfreds med rytternes indsats i dagens finaler, og for den gode sport, som blev vist af de unge. Flere af ungrytterne er på vej mod seniorrækken, og det glæder ham i høj grad, for der er meget potentiale hos de unge springryttere, understreger han.

Se resultatet af klassen HER

Læs mere om mesterskaberne hos Absolute Horse i næste nummer af magasinet Ridehesten

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen