Meggie betyder rigtig meget for os

07-05-2024 19:26

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Fem år yngre end sin 33-årige far, Michellino, er Meggie, som dermed kan fejre sin 28 års fødselsdag i år. Den røde dansk varmblodshoppe har bragt sine avlere og ejere mange glæder og gør det stadig som en fast del af familien

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos Jesper Pedersen og hans familie går den 28-årige dansk varmblodshoppe Meggie og hygger sig på folden med sin datter Dana hver dag. Meggie er efter den succesfulde dansk varmblodshingst Michellino e. Michelangelo/ Ulft, der for nyligt rundede de 33 år. Hun hører til hingstens anden følårgang og er vel i dag nok en af de ældste, levende blandt Michellinos i alt 1137 danskregistrerede afkom.

Michellinos første årgang, der blev født i 1995, tæller blandt andet Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør.

Det er Jespers mor og far, Anne Marie og Gunnar Pedersen, der har avlet Meggie, som blev født i 1996.

– Meggie betyder rigtig meget for min mor, der nu er 78 år gammel. Hoppen har lavet nogle fine afkom og leveret det ene flotte resultat efter det andet, så vi er meget stolte af hende i familien, fortæller Jesper Pedersen og fortsætter: Det er Jørgen K. Hansen, der er skyld i, at vi har Meggie den dag i dag, for han gjorde, at mine forældre valgte Michellino til Meggies mor fremfor en tysk hingst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Meggie er avlet på DV-hoppen Fantasia, der var ud af en gammel, tysk afstamning med Fatianus til far og Pik Koenig til morfar. Det var denne hoppe, familien Pedersen i sin tid startede avl op med, og de har deltaget i utallige dyrskuer med deres mange opdræt, heriblandt Varde og Ribe dyrskuerne samt Landsskuet i Herning, hvor de på flot vis har repræsenteret Dansk Varmblod.

– Meggie har stort set vundet alt, hvad hun har kunnet vinde, fra hun var helt lille af. Et af hendes rigtig fine afkom er Dana, som bl.a. har vundet titlen som bedste føl, fortæller Jesper.

Dana er ligeledes opdrættet af Jespers mor og far. Hun kom til verden i 2007 og er efter dansk varmblodshingsten De Noir – og rød ligesom sin mor, men med en stjerne i hovedet i stedet for en blis. Begge hopper går i dag og hygger sig hjemme hos Jesper og familien.

– Meggie er god, som dagen er lang, og mine drenge på seks og ni år holder også rigtig meget af hende og kan selv gå ind til og passe hende, fortæller han afslutningsvist.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen