Michellino kan fejre 33 års fødselsdag

07-04-2024 15:16

Med afkom som Mistral Højris, Zalmiak Firfod, Marron og mange flere har eliteavlshingsten Michellino leveret adskillige toppræsterende dressurheste. I dag kan den spektakulære hingst fejre sin 33 års fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Michellino fylder 33 år i dag. Foto: Helle Stordal
Nyheden fortsætter efter annoncen

Topavlshingsten Michellino fylder i dag 33 år. Efter en lang karriere nyder den berømte hingst nu sit otium hos Helle Stordal og Ray Harris i Tjele, hvor hans fødselsdag bliver markeret hvert år. 

Michellino, der er efter Michelangelo og Ulft, blev født i Holland i 1991, men blev sine unge år importeret af Per Vintersbølle fra Stald Birkelund i Års, som stillede ham til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning som 4-års.  

Michellino DVE 542 målte dengang blot 164 cm stang, men fik ikke desto mindre et 9-tal for type. Den udtryksfulde hingst var fra første sæson populær hos avlerne, og han har nu 1137 afkom registreret i Hestedata. Han har dog de sidste mange år ikke kunnet producere føl.

Michellinos første årgang født i 1995 tæller bl.a. Grand Prix-hestene Zalmiak Firfod, Mistral Højris, Milan, Mitchell Imhof og Minør.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Listen af afkom i international Grand Prix er lang, og selv efter Mistral Højris er gået på pension, har der stadig været masser af Michellino-afkom i verdenseliten som f.eks. My Lady, Smeyers Molberg, Mira, Main Stream Hotmail, Elmegårdens Marquis, Marron, Michigan, Kjærholm's Abutsiaq m.fl.

Den mange imponerende afkom har også ført til flere anerkendelser og hædringer af hingsten. Blandt andet har Michellino i en årrække været at finde i Top 10 på WBFSH's verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point i international dressur. Michellino blev også årets hingst i Dansk Varmblod i 2006. 

Michellino nyder sin pension i rolige omgivelser hos Helle og Ray, der ofte tager Michellino med ud på tur. Nu foregår det som en gåtur fra hånd, men indtil en alder af 29 år blev Michellino også luftet på ridetur. 

Den spektakulære hingst har i den grad sat sit præg på dressursporten, og han er forsat centrum for opmærksom i stalden hos Helle og Ray. 

Vi ønsker Michellino tillykke med de 33 år.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner