Mesterskabskampen er helt åben hos Absolute Horses

22-08-2020 17:30

Absolute Horses, pressemeddelelse

En enkelt nedrivning eller en tidsfejl kan koste placeringen, når der skal findes mestre i ridebanespringning i tre kategorier på Tågerup hos Absolute Horses søndag 

Copyright Ridehesten.com
Vinden ruskede i flagene lørdag. Det er Rikke Haastrup Christensen, der skridter rundt på banen, mens der sættes sandsække på planterne til venstre.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er absolut ikke noget, der er afgjort, når mesterskabsrytterne søndag rider på banen hos Absolute Horses på Tågerup i Sommersted i nærheden af Kolding. Her skal de nye danmarksmestre i springning findes. 

Som noget nyt er første kvalifikationen til alle tre mesterskaber – Orifarm Senior DM og Agria DRF-mesterskaberne Jyske Bank U21 (Ungrytter) og Stephex & Absolute Horsetruck U18 (Junior) – blevet afviklet i Metode C. Det betyder, at alle fejl er omregnet til sekunder og lagt til ridetiden – f.eks. fire sekunder for en nedrivning.

Når rytterne starter anden kvalifikation er tiderne fra første runde omregnet til fejl. Den rytter, der vandt, starter med 0 fejl, mens de andre får tillagt fejl beregnet som halvdelen af forskellen på vinderens ridetid og deres egen ridetid.
I Orifarm DM betyder det, at Lars Nørgaard Pedersen starter med 0, Andreas Schou med 0.66 og Adam Sparlund Olsen med 1.15.

Anden kvalifikationen rides i Metode A, så giver f.eks. en nedrivning fire fejl, der lægges til fejlene fra første runde, og så er tiden afgørende, hvis rytterne har lige mange fejl. Det betyder, at ingen af de ti bedst placerede ryttere kan tåle en enkelt nedrivning, før de rykker godt ned i rækkerne. En tidsfejl er også nok til at rykke rundt på det bedst placerede. Og klarer de skærende her, så har de stadig fejlene med sig til den afsluttende anden runde, som også rides i Metode A.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Agria DRF-mesterskabet Jyske Bank U21 er det de første seks ryttere, der ikke kan tåle en nedrivning, mens det i Stephex & Absolute Horsetruck er de første syv. Her er der to ligeplacerede fra første kvalifikation, der derfor begge starter på nul.

Skiftende vejr
Hos Absolute Horses kan man nu kun håbe på godt vejr til stævnets afsluttende dag. Vejret lørdag fik vist sig fra alle sider. Formiddagstimerne blev præget af meget voldsom regn og en kraftig blæst. Der måtte sættes sandsække på forhindringer og planter, der ellers væltede, og mens banen er hurtig til at suge regn, måtte der fyldes flis på nogle steder i området omkring den.

Eftermiddagen bød til gengæld også på sol, men stadig med den stride blæst, Tågerup er kendt for.
Hviledagen for mesterskabshestene blev brugt til klasser i 120, 130, 140 og 145 cm med tilsammen 138 starter.
 

// Pressemeddelelse 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald