Flot forsøg af de danske herrer

12-08-2022 22:57

Trine Askjær-Jørgensen

Her til aften var det efter en lang dag med mange andre klasser på banen endelig tid til mere VM-springning på Stutteri Ask Stadium – med tre danske herrer til start

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen og Carl-Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går og onsdag fandt første og anden runde af VM i springning sted. De danske ryttere har haft en lidt blandet start og opnåede desværre ikke helt det resultat, de havde håbet på, idet de ikke kom med i holdkonkurrencen, hvor de 10 bedste hold skulle konkurrere i dag.

Hvis man gerne ville ride med i fredagens VM-afdeling, så var det nødvendigt at ende i top-60 som individuel rytter, hvis altså ens hold ikke havde kvalificeret sig til holdfinalen. Det gjorde tre af de danske ryttere, og derfor startede de som nogle af de første i aftenens klasse.

Første dansker på banen var 43-årige Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B. e. Chacco-Blue/ Quality. Med den kun 10-årige, røde vallak startede Lars rigtig godt ud med en flot runde, hvor der så dog desværre kom en del nedrivninger mod slut. I alt 16 fejl blev det til på den udfordrende bane, og dermed ender Lars og Carl-Heinz på samlet 26,49 fejl i dag.

Lars var ellers ved godt mod og glad for hans hest, der jo endnu er ret ung og ny i "gamet":

– Det var superfedt at ride ind på et fyldt stadion igen. Jeg havde en rigtig god opvarmning, og han føltes godt. Desværre kom der et par nedrivninger sidst på banen. Det var selvfølgelig ærgerligt, men en fantastisk ridetur, og jeg ser frem til, at hesten lige får et år mere på bagen, så tror jeg helt sikkert, at vi får rettet op på det til næste mesterskab.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Lige efter Lars kom næste danske rytter på banen: 36-årige Andreas Schou med Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus). Det så ud til at gå strygende for Andreas og den store, mørkebrune hingst. De to kom rigtig godt fra start og flot rundt på banen og var virkelig tæt på at komme i mål med en nulrunde, dog med en tidsfejl. Desværre tog Darc en bom på det sidste spring i trekombinationen, altså vitterligt på andet sidste spring på banen. Med 5 fejl i dagens runde ender de på samlet 15,42 fejl i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg havde bare en helt fantastisk hest i dag. Han var bare frisk og klar på opgaven. Jeg har en fed fornemmelse hele vejen rundt. Tiden er ualmindeligt kort i dag, så jeg skal virkelig kæmpe for at nå det hele vejen rundt. Desværre rammer han lige én. Darc var ellers så forsigtig, og han ville virkelig have en nulrunde i dag. Man kan ikke andet end at smile, når man har sådan en hest, og han lige har lavet sådan en performance for en, men jeg er så ærgerlig over den ene bom.

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tredje og sidste dansker på banen var 24-årige Emil Hallundbæk og Chalisco e. Chacco-Blue/ Quidam de Revel. Sammen med den 15-årige, brune vallak har han de forgangne dage været den bedst placerede dansker, men i dag lod det ikke helt til, at de to kunne finde melodien sammen. Det blev desværre til nogle nedrivninger, og så løb Chalisco udenom det guldfarvede Mustang-spring, hvilket desværre kostede både på tiden og gav fire fejl. Ekvipagen kom til start med kun 7,13 fejl fra de forgangne dage, men med i alt 29 fejl i dag blev det til samlet 36,13 fejl.

Det individuelle resultat.

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen