Mikala Gundersen støtter op om brugen af hjelm

04-02-2011 16:04

Signe Wiese

Danske Mikala Gundersen, der har stor succes som træner og dressurrytter i Wellington, Florida, er en af de ryttere, der er begyndt at bruge hjelm, efter den amerikanske dressurrytter Courtney King-Dye's alvorlige uheld tidligere på året.
Copyright Ridehesten.com
Danske Mikala Münter Gundersen, der er bosiddende i Florida, er en af de top-dressurryttere, der har skiftet kasketten ud med en hjelm - i hvert fald når hun er til hest. (Foto: Ridehesten.com)

Mikala Gundersen fortæller bl.a. at hun efter Courtney King-Dye's ulykke er begyndt at bruge hjelm uanset hvilken hest hun sidder på. - Faktisk bad mine børn mig om det, og jeg kan ikke finde en gyldig undskyldning for ikke følge deres ønske, forklarer Mikala Gundersen. Mikala har købt en meget komfortabel hjelm, der har god udluftning og hvor polstringen kan tages ud og vaskes. Skyggen på hjelmen skærmer for solen, og ifølge Mikala er hjelmen mere komfortabel end de kasketter, hun tidligere har brugt. Mikala ride mellem 6 og 8 heste om dagen i Floridas varme og er helt uforstående overfor modstanderne af brugen af hjelme til dressurkonkurrencer, der mener de får hedeslag af at ride med hjelm om sommeren. -Der er så mange flotte designs og stor komfort i de hjelme, der findes i dag, at jeg mener ikke det et problem at skulle bruge hjelm til shows. Mange topryttere er allerede begyndt at ride med hjelme i FEI-klasserne og det ser slet ikke dårligt ud. Jeg tror vi allesammen vænner os til at bruge dem med tiden, slutter Mikala Gundersen fra Florida. Kilde Dressage News

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner