Mikalas My Lady pensioneres og ifoles

11-05-2017 08:21

Michellino-datteren My Lady, der sammen med Mikala Münter har været en del af det danske dressurlandshold ved flere større mesterskaber, går nu på pension for at nyde livet - forhåbentligt som mor allerede næste år

Copyright Ridehesten.com
Mikala Münter har fire gange deltaget ved DM på Broholm med smukke My Lady.
Nyheden fortsætter efter annoncen

17-årige My Lady e. Michellino/ Ritterstern er en af to danske varmblodshopper, der de seneste år har sørget for dansk dominans i dressursporten i Florida. Her har hun sammen med sin faste rytter Mikala Münter (Gundersen) og DV-hoppen Mariett under Lars Petersen domineret dressurscenens højeste klasser bl.a. ved mange sejre og topplaceringer i Grand Prix-klasserne ved Wellingtons Adequan Global Dressage Festival, hvor de to danske ekvipager har indtjent mange præmiepenge. Mariett blev pensioneret tidligere på året, og nu følger My Lady efter.

My Lady blev købt af dansk-amerikanske Janne Rumbough i 2011 som dressurhest for hende selv og hendes gode ven og træner, Mikala Münter. Hoppen udviklede sig med stormskridt, og inden et år begyndte et eventyr med My Lady, som Janne og Mikala aldrig havde drømt om. Allerede i januar 2015 red Mikala hoppen i Masters CDI5* i Wellington og vandt Grand Prix Special, og så var banen kridtet for My Ladys internationale karriere.

Copyright Ridehesten.com
My Ladys smukke og feminine udtryk kan give indtryk af, at hun er en "fiks lille sag", men står man ved siden af hoppen, må man sande, at der er tale om en stor og prægtig hoppe.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekvipagen har vundet over en million kroner i præmiepenge og har rejst over Atlanten adskillige gange for bl.a. at ride DM i dressur på Broholm fire gange, repræsentere Danmark ved WEG 2014 i Normandiet og EM 2015 i Aachen, lige som de har redet World Cup-finalerne 2014 i Lyon og 2015 i Las Vegas. Desuden har de igennem deres topresultater medvirket til at sikre Danmark holddeltagelse ved OL 2016 i Rio de Janeiro.

Nu er sætter Janne og Mikala et punktum for deres sportslige eventyr med den prægtige hoppe, men blot for at starte et nyt eventyr. My Lady er nemlig i går blevet  insemineret med Nürnberger Burg Pokal-vinderhingsten Vitalis e. Vivaldi/D-Day, hvilket forhåbentligt resultaterer i det første af flere føl. My Lady trappes langsomt ned i ridningen for gradvist at komme mere på fold. Janne og Mikala er enige om, at hoppen ikke bare skal skifte karriere fra den ene dag til den anden. Hun er stadig super fit, og en gradvis tilvænning til en ny livsstil vil være det bedste for My Lady, der har elsket livet som konkurrencehest og altid har ydet sit ypperste.

Copyright Ridehesten.com
Blandt ekvipagens bedste resultater er 79,900% i Grand Prix Kür ved CDI-W Saugerties New York 2015 og 79,075% i Grand Prix Kür ved CDI5* Wellington 2015. Her ses de ved DM på Broholm.

Læs mere på Dressage-News.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen