Militaryrytter død i Luhmühlen

14-06-2014 19:39

Sorg og tragedie ramte i dag stævnepladsen i tyske Luhmühlen, da terrænbanens forhindring nummer 20 kostede en tysk rytter livet

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Winter og Ispo - her ved EM i Malmø 2013.

Den 25-årige militaryrytter Benjamin Winter deltog ved weekendens firestjernede stævne i tyske Luhmühlen med hesten Ispo, men dagens tur på terrænbanen resulterede desværre i et tragisk styrt på forhindring nummer 20 – et styrt, som Benjamin ikke overlevede.

Stævnepladsen i Luhmühlen blev i dag henlagt i chok, da det blev offentliggjort, at Benjamin Winter, der altid talte så levende for sin sport, ikke overlevede de svære hovedkvæstelser, som han pådrog sig under et styrt på terrænbanen.

Han ville aldrig være andet end militaryrytter, og som konsekvens deraf var den unge mand, der kommer fra en ridesportsinteresseret tysk familie i nærheden af Dortmund, gået i gang med en karriere som professionel militaryrytter og han blev uddannet berider. Han opnåede hurtigt stor succes og blev således inkluderet i den tyske olympiske komites perspektivgruppe i military. Ved mesterskaberne var han kendt som en altid munter og hjælpsom rytter. Han vandt det tyske mesterskab for juniorer 2009 og vandt med ungrytterholdet EM-bronze i 2007 og sølv i 2008 samt 2009. Efter ungryttertiden fortsatte han successen som senior. Ved EM i Luhmühlen 2011 var han til start på Wild Thing Z, mens han sidste år ved EM i Malmø deltog på Ispo 19, som også var hesten, som Benjamin Winter havde sin sidste start på kl. 12.22 i dag.

Kilde: Reiter Revue

Også to danske ryttere er denne weekend til start i Luhmühlen. Peter Flarup og CST Twin Peaks ligger efter terrænet nummer 16 i den firestjernede klasse med 61,60 strafpoint. Vicky Matthiesen og Dejo er til start i den trestjernede klasse, hvor de efter terrænet ligger som nummer 24 med 86,60 strafpoint.

Se flere resultater HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen