Mindre ændring for Danmarks Cup

07-08-2023 06:32

Charlotte Kusk Berwald

Sidst i august afvikles Danmarks Cup for ponyer i Silkeborg Rideklub. Nu giver en lille ændring i bestemmelserne endnu flere ekvipager adgang til at deltage i turneringen

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/Juliemaja Sørensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Før skulle ekvipager, der ønskede at deltage i MB-cuppen, have gennemført mindst to klasser i sværhedsgrad 3 med nul fejl. Fremover er det nok kun at gennemføre en klasse i sværhedsgrad tre. Ændringen giver plads til at endnu flere ponyryttere kan få lov at deltage i cuppen. 

Det specielle ved Danmarks Cup er at det ikke handler om tid, men derimod om stil. De to indledende runder rides i metode B0 og finalen afvikles som stilspringning i metode S2. Mesterskabet rides over tre dage, med to indledende kvalifikationer fredag og lørdag. Søndag rides finalen. Fejlene fra de to indledende runder omregnes til fradrag i søndagens finale sammen med fejl ekvipagen eventuelt får på banen i finalen. Stildommerne i søndagens finale er Lars Terkildsen og Hans Ley. Lars Terkildsen er tidligere ponylandstræner og Hans Ley er professionel springrytter og underviser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmarks Cup afvikles 25.-27. august hos Silkeborg Rideklub på deres nye Ebbe Flod bane.

Tilmeldingen til Danmarks Cup for pony er åben.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen