Moss tog sagen i egen hov

27-09-2023 06:33

Charlotte Kusk Berwald

Ved lørdagens demonstration mod Viegård Stutteri og John Byrialsen gik Danmarks største hest forrest

Copyright Ridehesten.com
Masser af lys for hestene på Viegård. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med sine 980 kilo og 201 cm var der vægt bag budskabet, da demonstranterne i lørdags gik igennem Skals by for at demonstrere mod stutteriet. Moss er kendt som Danmarks største shirehest og han er lige så rolig og godmodig, som han er stor. Hesten var ikke til at imponere, heller ikke af droner, der filmede demonstrationen fra oven.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De lokale gik med
Flere lokale så på og fik en fornemmelse af hvad de mange demonstrationer går ud på. Enkelte valgte endda at gå med, herunder en flok unge mennesker fra en efterskole. De foreslog endda, at demonstranterne sang "Lyse nætter". Tidligere på dagen var der opstillet en knap 350 meter lang lysallé lavet af gravlys, langs Hovedgaden nord for Skals. Det var her de omtrent 350 demonstranter gik efter mørkets frembrud, flot ført an af Moss og to fakkelbærere.

Næste demonstration bliver i Viborg hvor der lørdag den 30. september mellem 12-15 vil blive demonstreret ved politigården. Temaet for demonstrationen bliver handlekraftigt dyrepoliti og bedre lovgivning. Her vil Helle Vestergaard Knuden, kvinden bag Den Hele Ekvipage tale om emnet. Herefter drager demonstrationen videre mod Tinghallen hvor Pia Kjærsgård og Majbritt Birkholm holder pause fra deres landsmøde for at tale om dyrevelfærd og dyrepoliti.

Copyright Ridehesten.com
Kæmpehesten Moss, der demonstrerede for bedre forhold for sine artsfæller. Foto: privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen