Nadja Aaboe Sloth i bedste halvdel

28-12-2023 20:45

I den indledende Grand Prix i World Cup-kvalifikation i belgiske Mechelen gik sejren til britiske Charlotte Fry, og danske Nadja Aaboe Sloth med sin DV-vallak blev den første uplacerede

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 31-årige dressurrytter Nadja Aaboe Sloth, der i det civile arbejder som fængselsbetjent, tog hul på World Cup-sæsonen i oktober, da Danmark var vært for årets første kvalifikation i den vesteuropæiske liga i Herning. Her sluttede Nadja og hendes blot 10-årige Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen) på en 13. plads i Kür-finalen, hvor de opnåede over 74%.

Efter at have holdt en helt almindelig jul med ridning af Favour frem til afgang mod Mechelen i Belgien i tirsdags har den danske ekvipage i dag været til start i Grand Prixen i Mechelen. Her leverede de et solidt ridt, som et ret enigt dommerpanel vurderede til 71,021%.

Jeg havde en rigtig fin tur med lidt småting hist og her, så jeg er meget tilfreds. Jeg glæder mig enormt meget til at ride kür, fortæller Nadja Aaboe Sloth fra Belgien.

Den tidligere kårede hingst i Dansk Varmblod og tidligere Grand Prix-partner for Agnete Kirk Thinggaard og Nanna Skodborg Merrald, Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack/ Donnerhall, er ligeledes til start i denne World Cup-kvalifikation. Med sin nye rytter, Caroline Chew fra Singapore, blev det i dag til 68,587% og en 13. plads i startfeltet på 18 ekvipager.

Copyright Ridehesten.com
Vinderekvipagen Charlotte Fry og Everdale. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den regerende verdensmester, britiske Charlotte Fry, har taget sin OL-partner, 14-årige Everdale e. Lord Leatherdale/Negro, med til Mechelen, hvor de i dag sejrede i Grand Prixen med 76,152% og tre procentpoints afstand til nærmeste konkurrent, tyske Raphael Netz med KWPN-hesten Great Escape Camelot e. Johnson/ Turbo Magic.

Lørdag afgøres World Cup-kvalifikationen i Grand Prix Kür, der starter kl. 10.45. Nadja Aaboe Sloth har starttid kl. 11.45 som den sjette rytter i klassen. Kl. 13.15 rider Charlotte Fry på banen. Stævnet kan ses på Clipmyhorse.tv

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner