Nanna 3'er i World Cup Grand Prix

05-04-2023 23:01

Annika Knudsen Lorentsen

World Cup-finalen 2023 i Omaha er i gang, og dressurrytterne har netop redet Grand Prix, hvor både den regerende World Cup-vinder tyske Jessica von Bredow-Werndl, tyske Isabell Werth og danske Nanna Skodborg Merrald havde lidt fejl, men viste fin form frem mod den afgørende kür og de besatte dagens tre bedste placeringer

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Nyheden fortsætter efter annoncen

Påsken byder på årets World Cup-finale, som afholdes i Omaha, USA fra i dag og ugen ud. De første i aktion ved finalestævnet var dressurrytterne, som netop har redet deres indledende World Cup Grand Prix. 

I alt er 16 dressurekvipager draget til World Cup-finalen i Omaha, og for at kvalificere sig til den afgørende Grand Prix Freestyle, som afholdes fredag aften, lokal tid, skulle man i dag ride til minimum 60 procent i Grand Prix. 

Kun 15 af ekvipagerne kom til start i dagens Grand Prix, og det lykkedes alle dem at ride til mere end 60 procent, og derfor er de alle klar til fredagens kür. 

Tysk i toppen
Sejren i dagens Grand Prix gik til Jessica von Bredow-Werndl som kom til dagens Grand Prix med en imponerende resultatliste fra de forrige to år, hvor hun ikke én eneste gang har redet under 80 procent i international Grand Prix med TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk. 

I dag lykkedes det dog ikke at ride sig over den magiske grænse, da der indløb et par småfejl under dagens ridt, hvor der manglede lidt flow fra start, og hvor særligt skridten i dag var svær at belønne med høje karakterer. Til gengæld leverede ekvipagen som altid imponerende form i piaffe og passage-momenterne, og det sikrede dem en fin samlet scoret på 79,922 procent. 

Andenpladsen i dag blev også tysk, for her red Isabell Werth sig ind trods lidt problemer i løbet af programmet. Sammen med DSP Quantaz e. Quaterback/ Hohenstein red hun vanen tro efter hvert eneste point og hentede en del af det tabte ind i løbet af programmet. Sammen opnåede de i dag 77,485 procent.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

Nanna og Zepter virker i fin form
Den danske ekvipage til start i årets World Cup-finale, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, kom virkelig godt fra start i dagens program, men desværre løb der et par fejl ind i galopprogrammet i dagens Grand Prix.

En fejl i 2'er changementsserien og i indridningen til den første pirouette betød, at ekvipagen ikke fik helt så god en score, som de ellers virker til at være i form til at kunne præstere. Der var rimelig stor uenighed fra dommerne, hvor én dommer blot gav den danske ekvipage 71,957 procent. De øvrige dommere var dog mere positive, og den samlede score endte på 76,165 procent, hvilket resulterede i en flot tredjeplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er ingen tvivl om, at hvis Blue Hors Zepter er lige så oplagt til fredagens kür, og ekvipagen kan undgå de småfejl der indløb i dag, så er der måske endda potentiale til at avancere fra dagens flotte tredjeplads i den endelige og afgørende World Cup-finale. 

Den danske ekvipage er et meget nyt makkerpar, og de har kun de to krævede World Cup-kvalifikationer som de har redet tidligere i år, på deres fælles CV. Blue Hors Zepter gik sidste år World Cup-finale med svenske Patrik Kittel, men i slutningen af 2022 overtog Nanna tøjlerne, og hun har på rekordtid fundet ind til den store røde vallak, og sammen gør de en utrolig god figur. 

Spænding  frem mod kür
Fjerdepladsen i dag gik til tyske Ingrid Klimke med Franziskus FRH e. Fidertanz/ Alabaster, mens amerikanske Steffen Peters med Suppenkasper e. Spielberg/ IPS Krack C tog femtepladsen. 

En af de ryttere, der også var oplagt til at præstere flot ved årets finale, var hollandske Dinja van Liere med Hermes N.O.P. e. Easy Game/Flemmingh, men denne ekvipage kom ikke til start og blev trukket kort før start i dag. 

Der er ingen tvivl om, at spændingen er bevaret frem mod kür på fredag, hvor der er flere ryttere der med en toppræstation og uden fejl, har mulighed for at ride efter årets titel, selvom tyske Jessica von Bredow-Werndl uden tvivl fortsat må være favorit til titlen. 

Inden længe starter den første runde i årets World Cup-finale i springning, hvor danske Andreas Schou har startnummer 22 ud af 40 ekvipager. Starttiden er kl. 19.15 lokal tid, hvilket svarer til kl. 2.15 i nat dansk tid. 

World Cup kür, som er den afgørende finale i dressur, afholdes kl. 18.15 lokal tid på fredag, hvilket svarer til 1.15 dansk tid natten til lørdag. 

Resultat fra Grand Prix.

Start- og resultatlister fra stævnet.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen