Nanna Merrald drømmer om mere

09-07-2023 10:50

Nanna Skodborg Merrald er en af tidens mest omtalte dressurryttere. Hun red sit første stævne på Blue Hors Zepter i 2023, hvor de allerede er blevet nr. 2 i World Cup-finalen, danmarksmestre, nr. 2 i CHIO Aachen Küren og ligger nu nr. 3 på verdensranglisten. Mød rytteren i magasinet Ridehesten

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Santiano, som hun ser en stor fremtid i. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Siden Nanna Skodborg Merrald for to et halvt år siden red sig ind i den internationale elite og på meget kort tid kom i landsholdbetragtning med to Grand Prix-heste frem mod OL og EM i 2021 og i 2022 var aktuel i World Cup og VM, har hun været en etableret del af verdenseliten.

Det seneste år har med fire Grand Prix-heste i spil været et forrygende år for den 30-årige Blue Hors-rytter, der måned efter måned er kravlet op ad FEI’s verdensrangliste i dressur, hvor hun de seneste måneder har været den højst rangerende danske dressurrytter.

Copyright Ridehesten.com
Nanna og Zepter ved CHIO Aachen 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna blev danmarksmester første gang som 14-årig og blev som 20-årig den hidtil yngste World Cup-finalist. Hun er vokset op på sine forældres ridecenter, Lykkesholm ved Hvalsø på Midtsjælland, og har fra pony- til seniorrækken været et af de største talenter og fremtidshåb i dansk dressursport og var allerede i en ung alder et internationalt etableret navn i dressursporten.

I 2018 blev som 24-årig ansat hos Blue Hors, hvor hun har udviklet sig som atlet og i dag står som en af verdens stærkeste dressurryttere med en vifte af Grand Prix-heste af meget høj kaliber. Sportschef på Blue Hors, berider Ulrik Gersdorf Sørensen, er tidligere dressurlandstræner for de danske junior- og ungryttere, og han var ikke i tvivl om, at Nanna havde den rette profil og var et oplagt bud på en fremtidig toprytter på Blue Hors.

Hun kendt for at have begge ben på jorden og udvise respekt for sine rytterkollegaer, og på den måde har hun altid været en god rollemodel, udtaler Ulrik.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald bliver ved med drømme om mere. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Da Nanna fik jobtilbuddet fra Blue Hors, havde Michael Søgaard været hendes træner igennem ti år, og hun ringede derfor straks til ham og spurgte, om han kunne se sig selv i en situation, hvor han regelmæssigt kom til Blue Hors for at undervise hende. Det kunne han sagtens.

Det fremlagde jeg i forhandlingerne med Blue Hors, og det startede med, at Michael kom en gang om måneden, fortæller Nanna.

For Michael Søgaard har det også været en fantastisk rejse at se Nanna udvikle sig i et meget stærkt team. Som træner indgår han også i teamet på Blue Hors og følger de træningsplaner, der er lagt for særligt Nanna.

Jeg synes, det er så spændende, og jeg bliver jo også sat under pres....

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen