Nanna nr. 2 på verdensranglisten

12-09-2023 16:52

Seks danske dressurryttere ligger i top-50 på FEI's verdensrangliste, og de har alle avanceret i forhold til sidste måned. Nanna Skodborg Merrald har for første gang indtaget andenpladsen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og hendes dansepartner nr. 1, Blue Hors Zepter, under banetræning ved EM i sidste uge. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På den seneste FEI-verdensrangliste i dressur, der er udgivet pr. 31. august og derfor ikke omfatter resultater fra EM i Riesenbeck, ligger det danske firkløver, som udgjorde EM-bronzeholdet, godt til blandt de 14 mest succesfulde Grand Prix-ryttere i verden.

Danmarks individuelle EM-sølvvinder i Grand Prix Special, Nanna Skodborg Merrald, som stævnedebuterede med Blue Hors Zepter i starten af 2023, har redet sig fra den ene internationale topplacering til den næste – heriblandt en andenplads i World Cup-finalen – og gradvist kravlet op ad verdensranglisten til sin aktuelle andenplads.

Blandt Nannas internationale succeser med Zepter (e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II) tæller topplaceringer i Basel, Neumünster, Omaha og Aachen, inden europamesterskabet i Riesenbeck, der som bekendt ikke tæller med på verdensranglisten for august. Udover de internationale topplaceringer med Zepter er han og Nanna også blevet danmarksmestre i år, og Nanna har endvidere opnået internationale sejre og placeringer på Grand Prix-niveau med Blue Hors Zack, Blue Hors St. Schufro og Blue Hors Don Olymbrio.

Er du gået glip af den store profilartikel af Nanna Skodborg Merrald i magasinet Ridehestens julinummer, så få fat i et blad her eller log ind og læs den i vores e-magasin.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Fremgang for holdet
Danmark har intet mindre end seks ryttere i top-50 på verdensranglisten, og heriblandt selvfølgelig EM-holdet bestående af Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth, Andreas Helgstrand og Daniel Bachmann Andersen, men gældende for alle seks topryttere er det, at de hver især har rykket op ad ranglisten siden sidste måned.

Se herunder listen over danske top-50-ryttere.

Copyright Ridehesten.com
Det lykkedes Nanna Skodborg Merrald at avancere til andenpladsen på den aktuelle FEI-verdensrangliste i dressur. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Danske dressurryttere på FEI's verdensrangliste pr. 31.08.2023:

  • 02 (03) Nanna Skodborg Merrald
  • 07 (08) Carina Cassøe Krüth
  • 13 (17) Andreas Helgstrand
  • 14 (18) Daniel Bachmann Andersen
  • 38 (49) Anna Kasprzak
  • 47 (57) Lone Bang Zindorff
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen