NM i kørsel med hest og vogn nærmer sig

11-06-2013 06:27

Signe Wiese

Dette års nordiske mesterskabet i kørsel med hest og vogn afholdes på Holtegaard ved Hjallerup den 10. - 14. juli - med 70 ekvipager tilmeldt i de internationale klasser er der lagt op til et flot mesterskab

Copyright Ridehesten.com
Finn Qvist fra Vendsyssel Køreforening i tidligere konkurrence. (Foto: Vendsyssel Køreforening)

Nordisk Mesterskab i kørsel med hest og vogn på Holtegaard ved Hjallerup den 10. – 14. juli nærmer sig med stormskridt. På nuværende tidspunkt er der tilmeldt 70 ekvipager i de internationale klasser (CAI), hvor Nordisk Mesterskab afholdes i klasserne 1 og 2 spand hest og pony. Herudover har et tysk og et dansk 4-spand meldt deres ankomst. Nogle af verdens bedste kuske er nordiske, og der vil derfor blive rig mulighed for at se kørsel i verdensklasse.

Stævnet byder også på nationale klasser, heriblandt en junior klasse (efter ICKD reglement) for unge kuske på 7-18. Der er 20 kuske til start i de nationale klasser og flere på venteliste.

Den foreløbige tidsplan lyder:
Onsdag 10/7: Dyrlægekontrol af heste, Concours de Traditon (opvisningsklasse for traditionelle forspand) og åbningsceremoni.

Torsdag 11/7 og fredag 12/7: Dressur

Lørdag 13/7: Maraton på de smukke baner omkring Holtegaard. Om aftenen giver den Nordjyske Oldenborg kvadrille opvisning.

Søndag 14/7: Forhindringskørsel og medaljeoverrækkelse

Vendsyssel Køreforening har til mesterskabet nyanlagt 3 stk. 40x100 m. dressurbaner, udbygget flere af de eksisterende faste maratonforhindringer, bygget to helt nye faste forhindringer  og er i gang med at lave endnu 2 midlertidige forhindringer, således at der til maraton køres i 8 flotte, spektakulære og meget forskellige forhindringer.

Foreningen glæder sig meget til at byde de mange kuske, heste,  hjælpere og ikke mindst publikum velkommen til Vendsyssels største hestestævne i 2013.

Læs mere om stævnet på Vendsyssel Køreforenings hjemmeside HER, og se en flot præsentationsvideo om konkurrencekørsel på internationalt niveau i boksen til højre.

 

Videoer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen