Nordjyske rideklubber lukker ned for elevskolen

07-11-2020 10:30

Marie Helene Rigård Rohleder

De nye lokale corona-restriktioner rammer også de nordjyske rideklubber. Hjørring og Frederikshavn Rideklub har blandt andet lukket helt ned for elevskolen, aflyst stævner og  været i dialog med det lokale politi for at forsøge at få en ny hverdag til at fungere 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Aflyste stævner, forsamlingsforbud for 10 personer, mundbind og sprit er desværre blevet hverdag i landets rideklubber. 

Torsdag aften fik rideklubberne i syv nordjyske kommuner en række nye corona-restriktioner, som de skal forholde sig til. For at reducere smitteudviklingen i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammer-bugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner, hvor en del borgere er smittet med mink-virus-varianter, iværksatte regeringen en række lokale restriktioner og tiltag. 

Hos Frederikshavn Rideklub startede bestyrelsesformanden Jakob Møller Pedersen med at køre til møde hos det lokale politi fredag eftermiddag. 

– Det er en sindssyg svær situation. Vi vil gerne være ansvarlige og følge retningslinjerne, men vi skal også have en hverdag til at fungere. Det handler i høj grad om hestevelfærd for vores heste, som fortsat skal passes og plejes, siger Jakob Møller Pedersen. 

Indtil videre har Frederikshavn Rideklub lukket ned for alt undervisning - både for privatryttere og for elevskolen. Det er kun hesteejere og personale, som må færdes på rideklubbens områder, der skal forstat bæres mundbind, og forsamlingsforbuddet på de 10 personer skal overholdes på de afgrænsede områder. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Rideklubben har over 300 medlemmer og 53 heste opstaldet på stedet. Flere af medlemmerne bor i en anden kommunen, og de må derfor ikke komme i rideklubben de næste fire uger. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi arbejder på at få en afklaring omkring brugen af vores ridehus, og så skal vi have fundet en ordning med at motionere elevhestene. Heldigvis har vi en god kontakt med det lokale politi, og vi oplever stor opbakning fra vores medlemmer, siger Jakob Møller Pedersen. 

Rid og skrid
Hos Hjørring Rideklub praktiserer de fortsat konceptet "Rid og skrid" for at kunne overholde forsamlingsforbuddet. Rideklubben har aflyst alt undervisning i elevskolen, og de har midlertidigt lukket for brug af ridehallen. 

– Vi vurderer, at det ikke er forsvarligt at flytte elevskoleundervisningen udendørs. Det handler om sikkerhed for især de yngre ryttere, som vi ikke vil undervise i tusmørke og på våde ridebaner, siger Inge-Britt Pedersen, som er bestyrelsesformand i Hjørring Rideklub. 

Klubben har også været nødt til midlertidigt at stoppe samarbejdet med ridelinjen på den lokale efterskole, Halvorsminde Efterskole. Stalden er også kun åben for hesteejere og parter. Gæster er forment adgang de næste fire uger. 

– Det er hårdt, at de nye restriktioner kommer fra den ene dag til den anden, og det har økonomiske konsekvenser for os. Heldigvis kan vi stadig komme ud og passe vores heste, og vi har en skov tæt på, som vi kan ride ture i.  Vi forsøger at få det bedste ud af situationen, siger Inge-Britt Pedersen. 

Læs mere om de nye corona-retningslinjer her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen