Nørheden: Han giver mig selvtillid

23-08-2023 18:41

Annika Knudsen Lorentsen

I næste uger tager Mathias Nørheden Johansen til EM i Milano med hesten Franco 79, og han fortæller, at han glæder sig til at repræsentere Danmark i sadlen på en hest, som giver ham masser af selvtillid på banen

Copyright Ridehesten.com

I næste uge deltager det danske springlandshold ved EM i Milano, som afholdes på en smuk græsbane i bydelen San Siro. Holdet består af Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Lars N. Pedersen, Mathias Nørheden Johansen og Rikke Belinda Barker. Et hold som landstræner Bo K. Møller har en god fornemmelse med, og 29-årige Mathias Nørheden Johansen, som er mesterskabsdebutant på seniorniveau, fortæller, at han glæder sig meget til at ride i Milano.

– Jeg ser meget frem til det. Det er mit første seniormesterskab, og det er dejligt at få lov til at repræsentere sit land. Jeg var heldig, at jeg én gang fik lov at repræsentere Danmark ved EM som ungrytter, og her oplevede jeg, hvordan det er at ride for sit land som hold. Det er der ikke meget af i vores sport, så det er ekstra specielt, især i år, hvor vi alle har haft en rigtig god optakt, og hvor vi har en chance for at være med, indleder han. 

Copyright Ridehesten.com
Mathias i sadlen på hesten Camelot. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Erfaring fra pladsen i Milano
Mathias har været til start på stævnepladsen, hvor EM afholdes. Det var han sidste år, hvor der blev afholdt stort internationalt stævne. Her red han hesten Camelot 124 e. Casall/ Calato til en fjerdeplads i den 4-stjernede Grand Prix, og selvom det er hesten Franco 79 e. Firth of Lorne/ Coronas, som Mathias skal ride ved EM, så mener han, at det er positivt for ham, at han har redet på pladsen før. 

– Jeg tror endnu mere på Franco, end den hest jeg red i Milano sidste år, så det er gør det jo kun endnu bedre. Det er dejligt at have været på pladsen, også selvom det var med en anden hest, og det er altid rart at skulle ride et sted, hvor man tidligere har haft en god oplevelse, fortæller han. 

Mathias og Francos forberedelse frem mod EM har været kort og målrettet, og ekvipagen har redet en del stævner på græs, som også er det rideunderlag, der møder rytterne i Milano. 

Fakta
Om Mathias Nørheden Johansen
  • 29 år
  • Har arbejdet hos Gugler Sport Horses siden 2021
  • Har tidligere arbejdet hos Tjert Rijkens i Elmshorn og hos Alfarvad i Nordjylland
  • Har repræsenteret Danmark ved Nations Cups
  • Har redet EM for ungryttere
Fold up

– Jeg har redet en del store stævner siden april. Jeg har kørt et program, hvor jeg har redet 2-3 stævner i træk, og så 2-3 uger uden stævner, for så at ride et par stævner i træk igen. Jeg har blandt andet redet i München og Samorin, som er på græs, og her har jeg haft en god fornemmelse. Franco føles om om, at han er i rigtig god form, og han er frisk og tilpas i kroppen, fortæller Mathias og fortsætter: 

–  Jeg har kun haft ham siden sidste dag i marts, hvor han kom hjem fra Mexico. Han har heldigvis gået nogle store stævner og et enkelt 5-stjernet i Mexico i vinters, og da jeg fik ham, tog jeg ham direkte med til 4-stjernet stævne i Arezzo, og derefter til Monte Falco, hvor vi blev placeret i 150 cm. Siden har han gået rigtig godt, og han giver mig meget selvtillid. Han har mod på det hele, han har masser af kapacitet, og der er ikke noget, som man er nervøs for, når man rider på banen med ham.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner