Nyt Hesteliv flytter 100 heste som følge af motorvej

28-03-2019 19:43

Annika Knudsen Lorentsen

Det kommende motorvejsbyggeri på Fyn resulterer i at internatet Nyt Hesteliv nu skal flytte alle deres heste og det har krævet meget at finde et nyt sted som kan rumme de næsten 100 heste, som alle er blevet reddet fra vanrøgt og mishandling

Copyright Ridehesten.com
Stifter og bestyrelsesformand Janne Juncker og en af de ponyer som har fået et bedre liv hos Nyt Hesteliv.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nyt Hesteliv er blevet eksproprieret fra deres ejendom på Fyn, fordi der skal ske en motorvejsudvidelse på den fynske motorvej. Arbejdet med at udvide motorvejen starter allerede i april måned og derfor havde Nyt Hesteliv også travlt med at finde frem til en ny ejendom som kan rumme de mange heste. 

– Det har været svært at finde et godt alternativ indenfor nogle realistiske økonomiske rammer, hvor der samtidig er plads og muligheder. Ejendommen blev gudskelov fundet og vi kunne igen ånde lettet op, fortæller Janne Junker, stifter og formand for foreningen. 

Internatet bliver på Fyn

Hestene skal kun flytte 7,5 km væk, og flyttes fra Blommenlyst på Fyn til Morud. Vejdirektoratet overtager allerede den gamle ejendom pr. 1. april, men Nyt Hesteliv har fået lov at blive til 1. maj, og derfor bliver april måned travl for foreningen. 

– Vi har fået lov at blive indtil 1. maj, så vi har travlt med at genetablere forholdene på vores nye sted, med indhegning af folde, indretning af hestestald og opførelse af nye bygninger. Vi har søgt fondsmidler for at kunne opbygge det nye sted og vi har brug for al den støtte vi kan få, fortæller Janne Junker om det store projekt det er at bygge Nyt Hesteliv op igen.

Copyright Ridehesten.com
Nyt Hestelivs nye ejendom ved Morud på Fyn.

De første heste er allerede flyttet til det nye sted i tirsdags, hvor foreningen har fået etableret de første 7 hestebokse og indhegnet en hestefold. I den kommende uge flyttes foreningens 40 ponyer, og for at det kan lade sig gøre skal der nedtages 6 læskure på den gamle ejendom, som så efterfølgende opføres på det nye sted.

Det nye sted bliver forvandlet til et hesteparadis med 20,5 hektar jord og mange forskellige stier og områder hvor hestene kan bevæge sig rundt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foreningen Nyt Hesteliv

Nyt Hesteliv er en forening som driver et internat for vanrøgtede og mishandlede heste. Det er stiftet af Janne Junker, som også er bestyrelsesformand, hun fik idéen og skabte internatet, som blev en realitet i 2005. 

Foreningen modtager og opkøber heste som har været udsat for vanrøgt eller mishandling. På internatet bliver der taget kærligt hånd om hestene, som bliver hjulpet tilbage på rette vej. Når hestene er klar til det bliver de ofte sendt videre ud i plejefamilier.

Internatets daglige drift styres af Janne Junker og et par fastansatte dyrepassere. Derudover har Nyt Hesteliv ofte praktikanter tilknyttet og desuden hjælp fra deres mange frivillige. Foreningen er afhængig af donationer og fondsmidler, for det koster mange penge at redde de mange heste. 

Se mere om Nyt Hesteliv her.

Følg flytningen af internatet på deres Facebook-side her.

Læs mere om foreningen Nyt Hesteliv i Ridehestens magasin fra oktober 2017.

Copyright Ridehesten.com
Hestene nyder hinandens selskab og går sammen i store flokke.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner